Vicdansızlar çalmıştı: Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti - Son Dakika
Yerel

Vicdansızlar çalmıştı: Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti

Vicdansızlar çalmıştı: Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti

Elazığ'da şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın baba ocağına giren hırsızlar, şehidin annesine hediyesi olan saatle birlikte birçok malzeme çalmıştı.

24.10.2023 15:32  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti

ELAZIĞ - Elazığ'da Şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın baba ocağına giren hırsızlar, şehidin annesine hediyesi olan saatle birlikte birçok malzeme çalmıştı. Şüpheliler yakalanırken saat, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel tarafından şehit annesine bizzat teslim edildi.

Vicdanları sızlatan hırsızlık olayı, merkez Doğukent Mahallesi Şehit Binbaşı Zafer Kılıç Sokağı üzerinde bulunan şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın baba ocağında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, köye giden ve yaklaşık 20 gün kaldıktan sonra eve dönen Ahmet ile anne Şehriban Kılıç çifti, evlerinin soyulduğunu fark etti. Yapılan ilk incelemelerde, hırsızın camdan içeriye girdiği belirlendi. Hırsızların girdikleri şehidin baba ocağından, 2 adet televizyon, kombi, fotoğraf makinası ve kamera, iki adet kol saati ile duvar saati, eski telefonlar, iki adet gül küpesi, tunç havanı, deterjan ve sabun gibi temizlik ürünleri, ayakkabı, çorap, 7 teneke bal, 50 kilogram ağırlığında zeytinyağı ile şehit binbaşı Zafer Kılıç'ın 1992 yılında annesine hediye ettiği kol saatinin çalındığı öğrenildi.

312 saatlik kamera kayıtları incelendi

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı. 312 saatlik güvenlik kamera görüntülerini tek tek izleyen ekipler, 3 şüpheliyi tespit etti. Kimlikleri belirlenen şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada şehidin annesi hediye ettiği saat ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca şehidin babasına hediye edilen köstekli saat ele geçirildi. Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, bugün şehidin ailesini ziyaret ederek saatleri bizzat kendi eliyle aileye verdi. İl Emniyet Müdürü Karayel ve oğlunun hediyesi olan saati karşısında gören şehit annesi büyük mutluluk yaşadı.

"Bu anlamda görevimizi de yapmanın huzuru içerisindeyiz"

Hırsızlık olayına karışan 3 şüpheliyi yakaladıklarını dile getiren İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, "Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde biz bu çalışmaları yaptık. Arkadaşlarımız günlerce, yüzlerce saat kamera kaydını izledi. Bu kameralardan yola çıkarak şüphelileri tespit ettik. Önce bir şüpheliyi arkasından buna yardım ve yataklık yapan 2 şüpheliye eriştik. Bunları dün gece operasyonla sabaha karşı gözaltına aldık. Bu şahıslardan yapılan aramada, şehidin emanetine ulaştık. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz. Sizler bizim annemiz ve babamızsınız. İlk günden itibaren biz bu olayın takipçisi olduk. İçişleri Bakanımız, valimiz bizzat olayın takipçisi oldu. Cumhuriyet Savcılığımız ve başsavcımızın koordinesinde bu soruşturmayı başlattık. Güzel bir şekilde sonuçlardık. Şehidimizin emaneti olan saati annemize ulaştırmaktan dolayı ziyadesi ile mutluyuz. Bu anlamda görevimizi de yapmanın huzuru içerisindeyiz. Şehidimiz rahat uyusun" dedi.

"Benim saatim bulundu ya ayaklarının altını da öpsem az gelir"

Şehidin annesi Şehriban Kılıç, "Şehidime değer verdiniz. Sanki saati oğlum ABD'den yeni getirmiş vermiş gibi oldu. Ben kaç gündür bunun şokundaydım. Allah razı olsun. Polisimize çok teşekkür ederim. Hepsi benim evladım. Şehit Türkiye'nin evladı. Şehidimizi unutmayıp değer verdiler. Polis olmasa ben zaten bulamazdım. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza Allah zeval vermesin. O önde biz onun arkasındayız. O olmasaydı burası Suriye'den beter olurdu. Benim saatim bulundu ya ayaklarının altını da öpsem az gelir. Çünkü bu saat benim için çok değerliydi" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vicdansızlar çalmıştı: Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement