Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Defterdar Erol Pişkin, yöneticileri ile birlikte Vali Kenan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.

24.02.2014 17:20

Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Defterdar Erol Pişkin, yöneticileri ile birlikte Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

25. Vergi Haftası nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette, Vergi Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Kenan Çiftçi, "Devlet iş ve işlemlerini, vatandaşa hizmetini, toplamış olduğu vergilerle yapıyor. Ordu'da hayal edilen, olmaz denilen bir havalimanı var. Dereyolu, çevreyolları, köy yolları, içme suları, kanalizasyon, alt yapı, belediye hizmetleri, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetleri ile vatandaşın işinin en güzel şekilde yapılması, ulaşım, iletişim hizmetleri var. Bütün bunların hepsi vergiler yoluyla gerçekleşiyor" dedi.

"VERGİ VERMEK KUTSALDIR"

Verginin düzenli ve zamanında ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çiftçi, "Vergi vermek kutsaldır. Her vatandaşımızın vermesi gerekiyor. Vergi bilincinin ana kucağından başlayarak, insanlara her daim hatırlatılması, anlaşılması, kullanılan hizmetler nelerdir bunların gösterilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili Kütahya Valiliği görevim sırasında Maliye Bakanlığının da destekleriyle çocuklarımızın bilinçlendirilmesi adına vergi vermenin önemini anlatmıştık" diye konuştu.

"ORDULU VATANDAŞLARIMIZ VERGİ KONUSUNDA BİLİNÇLİ"

"Vergi vermenin bilincinde olmalı, verginin hizmetlerin devamı adına olduğunu görmeliyiz" diyen Vali Çiftçi, "Vergi haftası, bizim güzellikleri yaşamamız adına, en kutsal, en güzel haftalardan bir tanesi. Ordumuzda vatandaşlarımız vergi konusunda bilinçli, herkes vergisini ödüyor. Biliyorsunuz, 'vergimi veriyorum, huzurluyum' diye bir slogan var. Vergi haftası vesilesiyle verginin önemi halkın gündeminde tutulmalı ve anlatılmalı" şeklinde konuştu.

DEFTERDAR PİŞKİN: "VERGİ'NİN ÖNEMİNİ ÖĞRENCİLERE VE GENÇLERE ANLATIYORUZ"

Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Defterdar Yardımcısı Bülent Papuççu, Gelir Müdürü Ramazan Çakan, Milli Emlak Müdürü Yavuz Uyaroğlu, Körübaşı Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kul, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü İzzet İdris Erkan, Muhakemat Müdürü Sevinç Çoluk, Muhasebe Müdürü Muhlis Öztürk, Personel Müdür Vekili Rukiye Yılmaz ve Sayman Hacer Gürbüz ile birlikte Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret eden Defterdar Erol Pişkin, Vergi Haftası'nın önemine değinerek, vergi bilincinin topluma kazandırılması ve süreklilik kazanmasında en büyük etkenin öğrencilere, gençlere anlatmak olduğunu söyledi.

Bir grup öğrencinin kendisini ziyaret ettiğini ve vergi gönüllüleri olmaları için kendilerinden söz aldıklarını belirten Defterdar Erol Pişkin, "Vergi bilinci özellikle gençler üzerinde yaptığımız çalışmalar sonucunda toplumumuzda yerleşti. Daha önce Vergi Haftası kutlamalarında verginin şiiri, resmi olur mu? diye düşünürdüm. Ama, bugün binlerce şiirimiz var, kitap halinde yayınlanıyor. Demek ki, vergi de görünüşü sert ve katı olmasına rağmen şiirsel yapıya ulaşabiliyor, şiire, resimlere konu olabiliyor" dedi ve verdiği katkılardan dolayı Vali Kenan Çiftçi'ye teşekkür etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement