Vali Türker Antalya Kültür Sanat'ı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Vali Türker Antalya Kültür Sanat'ı Gezdi

Vali Türker Antalya Kültür Sanat\'ı Gezdi

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat (AKS) Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç ve Abdullah Keleş ile birlikte ön açılışı gerçekleştirilen AKS’ı gezerek merkezi ve sergileri inceledi.

07.08.2015 14:26

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat (AKS) Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç ve Abdullah Keleş ile birlikte ön açılışı gerçekleştirilen AKS'ı gezerek merkezi ve sergileri inceledi.

ATSO eski hizmet binasının yerine inşa edilerek AKS'yi gezen Antalya Valisi Muammer Türker, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri nezdinde tüm ATSO camiasına Antalya'ya kazandırdıkları eserden dolayı teşekkür etti. Ziyareti sırasında Vali Türker'e eşlik eden Başkan Davut Çetin, Antalya'ya dünya çapında sergilere ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip bir Kültür Sanat Merkezi kazandırdıklarını söyledi. AKS'nin Antalya için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, "Eski hizmet binamızı ATSO'ya gelir getirecek bir proje ile değerlendirmek yerine Antalya'ya kazandıracak bir proje ile değerlendirdik. Bu eser ile şehri kültür ve sanatla buluşturacağız. AKS kent merkezi için bir çekim merkezlerinden birisi olacak. Antalya'ya gelen turistleri otellerinden çıkarmak, kent merkezine çekmek ve turizmden elde ettiğimiz katma değeri artırmak istiyorsak kültür ve sanat yatırımları ile cazibe yaratmak durumundayız" dedi.

ANTALYA'YA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Ön açılışının Cecil Beaton'un 'Portreler' ve Luigi Mayer'in 'Gravürlerle Antalya ve Akdeniz' sergileriyle yapıldığını da Vali Türker'e aktaran Başkan Davut Çetin, Eylül ayında yapılacak büyük açılışta ise merkeze Picasso ve Ara Güler sergilerinin geleceğini ifade etti. Gelecek sergilerin Antalya'nın kültür turizmine büyük katkıları olacağını belirten Başkan Davut Çetin, "Antalya Kültür Sanat'ta dünyanın önemli sanatçılarının eserleri yer alacak. Yılda 13 milyon düzeyinde turisti ağırlayan Antalya'da bu sayede önemli bir açığın kapatılacağına inanıyoruz" dedi.

ATSO'nun Antalya'ya hem estetik hem de kültür, sanat açısından önemli bir eser kazandırdığını ifade eden Antalya Valisi Muammer Türker, "Antalya'nın kalbinde, insanların kalbine ve gönlüne hitap edecek bir eseri, AKS'yi yapımının hemen akabinde gezdim. Bir işadamı kuruluşunun kendi şehrinin kültür ve sanat hayatına büyük katkı sunacağı bu eseri yapıp hizmete sunması gerçekten takdire şayan bir durum ve sosyal sorumluluk örneği Başkan Davut Çetin ve ATSO Yönetimi nezdinde AKS'yi Antalya'ya kazandırmada emeği geçen herkese tebrik ve şükranlarımı sunuyorum. AKS'nin estetik duygulara hitap edecek nice faaliyetlere ev sahipliği yapmasını ve merkezin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Türker ziyaretin ardından AKS'nin hatıra defterinin ilk sayfasına duygu, düşünce ve iyi dileklerini yazarak imzaladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Türker Antalya Kültür Sanat'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement