Vali İzzettin Küçük Bulduk Köyündeki Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali İzzettin Küçük Bulduk Köyündeki Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu

Vali İzzettin Küçük Bulduk Köyündeki Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Eskipazar'ın Bulduk köyünde çıkan yangın sonrası köyde incelemelerde bulunarak yangın zede vatandaşların taleplerini dinledi.

10.05.2012 18:38

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Eskipazar'ın Bulduk köyünde çıkan yangın sonrası köyde incelemelerde bulunarak yangın zede vatandaşların taleplerini dinledi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Eskipazar'ın Bulduk köyünde çıkan yangın sonucu toplamda 10 konut ve 3 ahır kullanılamaz hale geldi. Yangının ardından yangınzede vatandaşların yaraları hızla sarıldı. Burada ilk olarak Eskipazar Kaymakam Vekili Mustafa Fırat Taşolar, çalışmalar ve son durum hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Taşolar, "Pazartesi sabaha karşı yangın başlamıştı. Yangın sonucunda toplamda 10 konut ve 3 ahır kullanılamaz hale geldi.Bununla ilgili olarak ilk önce Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışması yapıldı. Kesin afet raporu sonucunun gelmesi için Ankara'ya yazıldı. Yangın sonrası ilk günden itibaren yangınzedelere sıcak yemek dağıtımına başladık. Bunun yanında Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından 3 Mevlana Evi, 2 konteynır ve bir seyyar tuvalet kuruldu. Bunların elektrik ve su bağlantıları Özel İdare ekiplerince tamamlandı. Yine yangınzede vatandaşlarımız için giyim ve benzeri ayni yardımlar yapıldı. Yine aile başına maddi yardımlarda bulunduk. Bunların haricinde 2 ağır hasarlı binamız var. Bunlarında teknik incelemesi yapılacak. Şuan için ihtiyaçlar konusunda herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Daha sonra vatandaşların taleplerini dinleyen Vali İzzettin Küçük ise, "Yangınzede vatandaşlarımız için gerekli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Burayı afet kapsamında değerlendiriyoruz. Yanan konutların yerine yenilerinin yapılması için gerekli çalışma başlatılacak. Ancak mevcut yanan evlerin bulunduğu alan bu konutların yapımına uygun değil. Bu konuda sizlerin desteklerinize ihtiyacımız var. Sizlere ait daha uygun araziler varsa konutları buralara yapalım. Yani tekrar bitişik nizamda, daracık sokaklı konutlar yapmayalım. Sonuç olarak şu an için açıkta kalan vatandaşımız yok. Geçici barınma yerleri ayarlandı. Gerekli her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Kalıcı konutları da sizler yeri gösterdikten sonra en kısa sürede bitirilmesi için gerekli yardımları yapacağız. Tekrar hepinize geçmiş olsun" diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük, son olarak köye kurulun 3 mevlana

evi 2 konteynır konutlarında incelemelerde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali İzzettin Küçük Bulduk Köyündeki Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement