Vali Duruer İçin Veda Yemeği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Vali Duruer İçin Veda Yemeği Düzenlendi

Vali Duruer İçin Veda Yemeği Düzenlendi

Valiler Kararnamesi'yle merkez valiliğine alınan Vali Hasan Duruer için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan veda yemeği düzenlendi.

03.06.2014 00:14  Güncelleme: 08:58

Vali Duruer, bir restoranda düzenlenen yemekte yaptığı veda konuşmasında, Edirne gibi bir çok medeniyete ev sahipliği, Osmanlı'ya başkentlik yapmış kadim bir kente hizmet ettiği için kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi.

Valilerin tayin usullerinin kararnamelerle olduğunu anımsatan Duruer, "Valilik makamı hem devleti temsil eder hem de siyasi bir makamdır. Tayin usulü de bellidir. Siyasi irade kiminle çalışacağını veya çalışmayacağına karar verir. Edirne'de görev yaptığım için önce Allah'a şükrediyorum sonrada buraya gelmeme vesile olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Edirne'nin istikbalini çok aydınlık olarak niteleyen Duruer, Edirne için ne zaman ihtiyaç olursa elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Gürkan da Vali Duruer'den çok şey öğrendiğini belirtti.

"Göreve başladığında görev dağılımı yapmıştık sayın valim ağaç kesme işlerine bakacaktı ben de ağaç dikme işlerine bakacaktım" diye konuşmasına espriyle devam eden Gürkan, "Görevlerde vedalar olur, yaş haddinden emekli olursunuz, tayin olursunuz. Ama dostluklarda veda olmaz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da göreve başladığı ilk gün sergilediği mütevazi duruşunu Duruer'in hiç bir zaman bozmadığını söyledi.

Duruer'in, büyük bir güven duygusuyla çalışanlarını motive eden bir yönetici olduğunun altını çizen Can, "Sayın valimizden bize karşı büyük güven duygusuna tanık olduk. Buna layık olabilmek için üzerimize düşenin kat kat fazlasını sarf etmek zorunda kaldık. Sayın valimiz bizi sadece yaptığımız işle değerlendirdi bizi değerlendirmek için başka kriter aramadı bu kıvanç verdi" dedi.

Konuşmaların ardından aralarında 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Gürkan, Vali Yardımcısı Can,, İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İl Özel İdare Sekreteri Muhammet Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdür Vekili Sevil Çelik, Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz, Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı'nın da olduğu davetliler Vali Duruer'e hediyelerini taktim etti.

Yemeğe, Edirne protokolünün yanı sıra Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Türkiye'nin Burgas Konsolosu Niyazi Evren Akyol ve davetliler katıldı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Duruer İçin Veda Yemeği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement