Vali Demirtaş'a Anlamlı Armağan - Son Dakika
Yerel

Vali Demirtaş'a Anlamlı Armağan

Vali Demirtaş\'a Anlamlı Armağan

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fahri Bozdağ'ın çizdiği Çanakkale Şehitler Anıtı tablosu birinci seçildi.

13.03.2014 10:11

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fahri Bozdağ'ın çizdiği Çanakkale Şehitler Anıtı tablosu birinci seçildi.

Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Fahri Bozdağ, beraberinde Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban, okul müdürü ve öğrenci arkadaşları ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek, birinci seçilen tabloyu armağan etti.

Ziyaretten memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, anlamlı tabloyu beğendiğini ifade ederek, öğrenciyi tebrik etti.

Gençlerin Çanakkale ruhu ve tarih bilinciyle yetiştirilerek, bunları çizdiği resimlere yansıtmalarının önemine vurgu yapan Vali Mahmut Demirtaş, "Çanakkale, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölümsüz bir destandır. Bütün gençlerimizin Çanakkale ruhunu yakından tanıyarak bunu hissetmeleri gerekmektedir. Çünkü tarihini bilmeyen bir millet geleceğe emin adımlarla yürüyemez. Gençlerimizin kültür ve tarih bilincini, sadece popüler olandan yola çıkarak değil, kendi geçmişine ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi, kendi ülkesi, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkması gelecek nesiller adına büyük önem arz etmektedir. İşte bugün bu gençlerimiz tarih bilinci içerisinde Çanakkale ruhunu adeta yaşayarak, resimlerine yansıtmışlardır. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Demirtaş'a Anlamlı Armağan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement