Vali Aydın, Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika
Yerel

Vali Aydın, Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

Vali Aydın, Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinde aralarında kan davası bulunan Korkusuz ve Özay ailelerini barıştırdı.

24.07.2013 19:32

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinde aralarında kan davası bulunan Korkusuz ve Özay ailelerini barıştırdı.

Özay ve Korkusuz aileleri arasında Temmuz ayında bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, Vali Aydın'ın girişimiyle barışla sonuçlandı. Vali Aydın, beraberinde Pervari İlçe Kaymakamlığına vekalet eden Şirvan kaymakamı Zafer Öz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Müftüsü Faruk Arvas ile birlikte Şakiran Mahallesi'nde düzenlenen barış törenine katıldı. Vali Aydın, büyük metanet göstererek barışı sağlayan baba Hüsnü Korkusuz'u kutladığını belirterek, "Barışınıza, kardeşliğinize şahitlik yapmak için buradayız. Ben öncelikle kaza sonucu yaşamını yitiren Abdullah Korkusuz kardeşime Allah'tan rahmet, diliyorum" dedi.

Toplumsal barışın sağlanmasında ve çözüm sürecine her kesimin destek vermesi ve elini taşın altına koyması gerektiğine de vurgu yapan Vali Aydın, "Barışın ve kardeşliğin tesisi için bugünlerde birliğe beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamlı sulhun ailelerimiz arasında kalıcı olmasını yüce Allah'tan temenni eder, emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Duaların okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından her iki aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayarak, kan davasını barış ile sonuçlandırdı.

5 Temmuz 2013 tarihinde Pervari ilçe merkezinde gerçekleşen silahlı saldırıda kahvehanede oturan Abdullah Korkusuz adlı vatandaş vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Aydın, Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement