Urla Tarihiyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Urla Tarihiyle Buluştu

Urla Tarihiyle Buluştu

İzmir'in Urla ilçesinin 8 bin yıllık tarihi, "Urla Tarihiyle Buluşuyor" etkinliğiyle gözler önüne serildi.

21.06.2014 11:18  Güncelleme: 11:14

Urla ilçesinin 8 bin yıllık tarihi, "Urla Tarihiyle Buluşuyor" etkinliğiyle gözler önüne serildi.

Türkiye'nin ilk su altı arkeoloji parkı olarak bu yıl eylül ayında açılması planlanan Arkeopark'ta Urla Belediyesince düzenlenen "Urla Tarihiyle Buluyuşor" etkinliği, Limantepe Su Altı Kazıları Heyet Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal'ın da katılımıyla yapıldı.

Erkanal, toplantıda yaptığı sunumda, 13 yılı geride bıraktıkları kazılarda elde ettikleri bulgularla Limantepe'nin Milattan Önce 6. bin yıla yıllarına tarihlendiğini belirterek, Urla'nın 8 bin yıl öncesine uzanan bir deniz ulaşımı geçmişine sahip olduğunu belirtti.

Urla'da 2000 yılında tesadüfen elde edilen buluntular sonucu başlattıkları su altı kazılarında kentin tarihine ilişkin çok önemli veriler elde edildiğini ifade eden Erkanal, Limantepe'nin kapladığı alan ile böylesi bir liman kentinin başka bir yerde olmadığını söyledi.

Erkanal, klasik çağdaki adıyla Klazomenai olan kentin farklı dönemlerde kullanılmış 5 limanı olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi bugün dahi kullanılan modern liman. Diğer bir liman tarihi limanın üzerine oturmuş haldeki modern limanın hemen arkasında ve karşısındaki arkaik liman, Karantina Adası'nın doğu ve batısında bulunan Roma dönemine ait 2 liman ve doğal koylarda bulunan tarih öncesi dönemlerde kullanılan liman" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla Tarihiyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement