Urla Soma İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Urla Soma İçin Toplandı

Urla Soma İçin Toplandı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şubesi Soma’daki maden faciası nedeniyle hayatını kaybede işçiler için anma töreni düzenledi.

16.05.2014 16:30

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şubesi Soma'daki maden faciası nedeniyle hayatını kaybede işçiler için anma töreni düzenledi. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan anma törenine katılan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Soma'da yaşamını yitiren madenciler için 2 dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan ADD Urla Şubesi Başkanı Ali Yanar, Soma'da yaşanan olayın bir iş kazası değil iş cinayeti olduğunu vurguladı.

Ali Yanar "Soma'ya bağlı Eynez Ocağı'nda meydana gelen patlamada yaşamlarını yitiren emekçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, tüm işçi sınıfına başsağlığı ve yaralı kurtulan emekçilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

İktidarın iş güvenliğini sağlama ve sendikal haklar konusunda girişimde bulunmadığını öne süren Yanar "ADD olarak herkese iş, parasız bilimsel eğitim, parasız sağlık, insanca yaşamak için emekçilerle birlikte dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Eğitim İş Temsilcisi Cemil Doğru ise özelleştirmeler sebebiyle iş güvenliğinin sağlanamadığını öne sürdü. "Yüreğimiz kan ağlıyor" diyen İşçi Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Akay da olayda iktidar partisinin olayda ihmalleri olduğunu savundu.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ise özelleştirmeler neticesinde bu durumlara gelindiğini belirterek, "Ailemden birilerini kaybetmiş kadar üzgünüm ama üzülmekten başka bir şeyler yapmalıyız. İktidarı siyasal sorumluluğa sahip çıkmaya ve insanlığa davet ediyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Soma İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement