Urla Belediyesi'nden Necati Cumalı Buluşması - Son Dakika
Yerel

Urla Belediyesi'nden Necati Cumalı Buluşması

Urla Belediyesi\'nden Necati Cumalı Buluşması

Edebiyatımızın önemli yazarlarından biri olan Necati Cumalı, ölümünün 13’üncü yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

08.01.2014 17:59

Edebiyatımızın önemli yazarlarından biri olan Necati Cumalı, ölümünün 13'üncü yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan etkinlikler, 10 Ocak Cuma ve 13 Ocak Pazartesi günleri gerçekleştirilecek.

Yazarın her ölüm yıl dönümünde düzenlenen "Cumalı Buluşması", Urla Belediyesi tarafından alınıp, restore ettirilerek hayata kazandırılan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde 10 Ocak Cuma günü saat 13.00'de anma töreniyle başlayacak. Saat 14.00'te, Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Toprak Sahne Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan Necati Cumalı'nın "Gömü" isimli eseri, aynı günün akşamında saat 19.00'da ikinci kez sahneye konacak.

Anma etkinlikleri, 13 Ocak Pazartesi günü Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde panellerle devam edecek. Saat 13.00'de Şair Sina Akyol, Yazar Hasan Özkılıç ve Prof. Dr. Hülya Nutku'nun "Edebiyatımızda Necati Cumalı" isimli paneliyle başlayacak. Cumalı buluşması, saat 14.30'da Usta sinema sanatçısı Fikret Hakan ve Yrd. Doc. Ragıp Taranç'ın "Necati Cumalı ve Sinema" isimli söyleşileriyle devam edecek.

Her yıl yapılan anma etkinliklerinde bu yıl ilk defa "Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri" gerçekleştirildi. Bu yıl şiir dalında düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışmada ödüle layık görülen Onur Aykıl ve jüri özel ödülünü hak kazanan Fikret Hakan, Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, saat 15.30'da düzenlenecek olan kokteyl ve törenle ödüllerini alacaklar.

2001 yılında yazar vefat ettikten sonra evini alarak aslına uygun şekilde restore ettirdiklerini dile getiren Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, "Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi" olarak hayata kazandırdıkları mekanın çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan önemli bir sanat merkezi olduğunu söyledi. "Kültür ve Sanat Kenti Urla" olarak değerlerimize sahip çıkmayı görev bildik diyen Karaosmanoğlu, XIII. Necati Cumalı Buluşması'na tüm sanatseverleri beklediklerini dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Belediyesi'nden Necati Cumalı Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement