Urla, 5.egeart Sanat Günleri'ne Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Urla, 5.egeart Sanat Günleri'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Urla, 5.egeart Sanat Günleri\'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Ege Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu ve bu sene 5'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'nin üçüncü sergisi, Urla Belediyesi'nin desteğiyle Eski Tamirhane Binası'nda açıldı.
Cuma Ocaklı ve Umur Türker'in resimleri ile Cem...

05.12.2013 11:18

Ege Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu ve bu sene 5'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'nin üçüncü sergisi, Urla Belediyesi'nin desteğiyle Eski Tamirhane Binası'nda açıldı.

Cuma Ocaklı ve Umur Türker'in resimleri ile Cem Sağbil'in heykellerine ilgi büyük oldu. Otantik havasıyla sergiye ev sahipliği yapan Eski Tamirhane Binası, EgeArt'ın en kalabalık sergi açılışına imza attı. Üç usta yorumcunun "İnsana Dair" ismiyle açtığı sergiye, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve beraberinde birçok sanatsever konuk oldu.

Açılışta konuşma yapan Başkan Selçuk Karaosmanoğlu, tarihinde Anaksagoras, Hermotimos, Artemon, Necati Cumalı, Tanju Okan, Yorgo Seferis gibi önemli insanlara ilham kaynağı olan Urla'nın, günümüzde de birçok edebiyatçının ve Cuma Ocaklı gibi değerli sanatçıların atölyesine ev sahipliği yaptığını dile getirerek, göreve geldiği 1999 yılından bu yana Urla'nın köklü kültür ve sanat tarihine yakışır bir vizyon oluşturmaya çalıştığını söyledi. Karaosmanoğlu, Urlalıları sanatla buluşturmak ve yeni nesli sanata adapte etmek adına geliştirdikleri sanat merkezleri projelerinden biri olan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında üzüm deposu, sonraları kışlık sinema ve 1980 sonrası tamirhane binası olarak kullanılan bu tarihi taş binada Egeart Sanat Günleri'ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ve onuru dile getirerek konuşmasını bitirdi.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise konuşmasında, sanata farklı bir açıdan baktıklarını, gençleri ve sanatçıları ustalarla bir araya getirerek hayatı yeniden biçimlendirmeyi istediklerini dile getirerek, otantik yapısıyla sergiye ev sahipliği yapan Eski Tamirhane Binası'nda açtıkları sergiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kültür rüzgarı ve estetik sınırların bu ülkeye ulaşmasından mutlu olduğunu söyleyen Cuma Ocaklı'nın ardından konuşan Umur Türker, sanatın ve sanatçının önemsenmediği bir Türkiye'de böylesine zor ve anlamlı bir başarıya imza atan Ege Üniversitesi'ne teşekkür etti. Türker son olarak, birçok yerde sergi açtığını ancak resimlerinin hiçbir mekana bu denli yakışmadığını dile getirerek, bu tarihi yapıyı bir sanat merkezi olarak hayata kazandırdığı için Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini sundu. Usta heykeltıraş Cem Sağbil ise konuşmasında zamanın çok önemli olduğunu söyleyerek, hayatlarından bir parça ayırıp, eserlerini görmek için gelen tüm davetlilere teşekkür etti.

Eski Tamirhane binasında 3 usta sanatçının ilham dolu yorumlarını barındıran sergi, 5.EgeArt Sanat Günleri kapsamında 4- 15 Aralık 2013 tarihleri arasında görülebilir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla, 5.egeart Sanat Günleri'ne Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement