Urfalı Dağcılar Çüngüş Doğa Sporları Festivaline Katıldı - Son Dakika
Yerel

Urfalı Dağcılar Çüngüş Doğa Sporları Festivaline Katıldı

Urfalı Dağcılar Çüngüş Doğa Sporları Festivaline Katıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde gerçekleştirilen Doğa Sporları Festivalinde, Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliğini 9 sporcu temsil etti.

04.06.2014 11:30  Güncelleme: 12:25

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 276 sporcunun katıldığı festivalde bisiklet, yamaç paraşütü, kano, tüplü dalış ve doğa yürüyüşü etkinlikleri gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'dan iki araçla hareket eden sporcular yoğun yağmur ve dolu yağışına karşın Çüngüş ilçesindeki festivalin açılış törenine katıldı. Çeşitli etkinliklerden sonra Urfalı sporcular kurdukları 4 çadırda kalarak Pazar günkü etkinliklerde yer aldı.

Akdağ'a yapılan tırmanışa katılarak Şanlıurfa'ya dönen grup adına açıklama yapan Dağcılık İl Temsilcisi Candan Özen, "Güneydoğu Anadolu'da ilk kez düzenlenen doğa sporları festivaline ilimiz adına katılmak ve destek vermekten dolayı duygulandık. Özellikle doğa harikası Çüngüş'ü tanımak, el değmemiş ve doğal yapısını koruyan alanları görmekten ve etkinlilere katılmaktan zevk aldık. Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği olarak bizde Göbeklitepe'yi hedefleyen bir doğa yürüyüşü etkinliği planlamasını uygulamaya geçireceğiz. Çüngüş'teki etkinliğe katılarak doğa sporlarında ilimizi temsil eden sporcumuz ve doğaseverler İbrahim Dülger, Serdar Aytaç, Murat Güzelad, Ayşe Nur Doğan, Mustafa Uzunoğlu, Ümit Aslan, Ferat Turan ve Makbule Günal Özen'i kutlarım. Festivalin gerçekleşmesine katkı sağlayan Çüngüş Kaymakamı Sayın M. Fatih Çelikel'e, Belediye Başkanı Sayın Zübeyir Arslanca'ya,EÜAŞ Müdürüne, Çüngüş'e geldiğimiz ilk günden beri bizlere ev sahipliği yapan ve her türlü sorunlarımızla yakından ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'a, festival sorumlusu Diyarbakır Dağcılık İl temsilcisi Abdurrahim Ekin'e, DİDOSK Spor Kulübü yöneticileri ve sporcularına, bölgeyi tanıtma amaçlı festival düzenlemede katkıları geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise ,"Dağcılık sporuna ilgi, her geçen gün artıyor. Bu konuda bizler de il müdürlüğü olarak sporcularımıza maddi ve manevi desteğimizi devam ettiriyoruz. Yıldız, tüm sporcularımızı, Dağcılık İl Temsilcisi Candan Özen'i tebrik ediyor ve bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfalı Dağcılar Çüngüş Doğa Sporları Festivaline Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement