Ceren'in Kalbi Diyarbakırlı Çoban Ethem'de Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Ceren'in Kalbi Diyarbakırlı Çoban Ethem'de Yaşıyor

Ceren\'in Kalbi Diyarbakırlı Çoban Ethem\'de Yaşıyor

Antalya'da üniversite öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un bağışlanan kalbi, Diyarbakır'da çobanlık yapan 23 yaşındaki Ethem Çelebi'ye nakledildi.

25.03.2014 09:11  Güncelleme: 11:32

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından hastanede beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un bağışlanan kalbi, Diyarbakır'da çobanlık yapan 23 yaşındaki Ethem Çelebi'ye nakledildi.

Yaşarken hayat felsefesini "İnsanlar yaşarken de öldüğünde de bir işe yaramalı" cümlesiyle tanımlayan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Ceren Ezgi Durgun'un hayat ve sevgi dolu kalbi artık başka birisinde yaşıyor.

Çok sevdiği fakültesinden heykel sergisini açarak mezun olmayı planlarken arkadaşının kullandığı motosikletle kaza yaptıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen, vasiyeti üzerine bağışlanan organlarıyla 7 kişiyi hayata bağlayan Durgun'un kalbi, Diyarbakır'da çobanlık yapan 23 yaşındaki Ethem Çelebi'ye nakledildi.

Askerde fark edildi

Nakille hayata bağlanan Çelebi'nin kalp nakline giden hikayesi ise askerlik görevi için Kayseri'ye gittiğinde başladı.

Diyarbakır'da çobanlık yaparken 3 yıl önce vatani görevini yapmak için Kayseri'ye giden Çelebi'nin askerliğinin bitimine 3 ay kala gelen sağlık ekiplerinin rutin kontrolleri sırasında kalbinde rahatsızlık bulunduğu tespit edildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisine sevk edilen Çelebi'nin kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatın ardından memleketine dönen Çelebi, burada düzenli olarak hastaneye kontrollere gitti. Evlenen ve 1 yaşında Yıldıray isimli erkek çocuğu da dünyaya gelen Çelebi'nin kalbindeki rahatsızlık, son 1,5 yıl içinde iyice arttı.

Çelebi, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Doktorların "ölüm sınırı" dediği Çelebi'nin kalbi yüzde 20 oranla çalışmaya başladı. Doktorların yaşaması için acil kalp nakli olması gerektiğini söylediği Çelebi, üniversiteli Ceren'in kalbiyle hayata döndü.

"Ceren de bizimle yaşıyor"

Naklin ardından doktorlardan gelen güzel haberlerle kardeşinin yeniden hayata döndüğünü öğrenen ağabey Abdurrahim Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin ameliyata girerken "Ya iyi olacağım ya da öleceğim" diyerek kendilerinden helallik aldığını söyledi.

Organları bağışlanan üniversiteli Ceren'in ailesine başsağlığı ve sabır dileyen Çelebi, şöyle konuştu:

"Kardeşim Ceren'in kalbiyle hayata adeta yeniden bağlandı. Umarım oğluyla güzel bir hayat yaşayacak. Bütün bunlar Ceren ve ailesinin sayesinde. Ceren'in kalbi kardeşimde yaşadığı için artık o da bizimle yaşıyor. Ceren'in ailesi bizim ailemiz. Onları Diyarbakır'da misafir etmek isteriz. Antalya'dan ayrılmadan kabul ederlerse mutlaka taziye ziyaretinde bulunmak istiyoruz."

Çelebi, nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Bayezid ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına minnettar olduklarını dile getirdi.

Hürriyet Caddesi'nde arkadaşının kullandığı motosiklet ile kaza yapan Ceren Ezgi Durgun'un beyin ölümü, kaldırıldığı hastanede 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra gerçekleşmişti. 1 yıl önce gönüllü organ bağışçısı olduğu öğrenilen Durgun'un ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ceren'in Kalbi Diyarbakırlı Çoban Ethem'de Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement