Ulu Önder Ünye'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ulu Önder Ünye'de Anıldı

Ulu Önder Ünye\'de Anıldı

77 yıl önce ebediyete intikal eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ünye’de düzenlenen programla anıldı.

10.11.2015 12:24

77 yıl önce ebediyete intikal eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ünye'de düzenlenen programla anıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen anma programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Emniyet Müdürü Ömer Akar, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan Tarih Öğretmeni Hasan Topur, "Ulusumuzun önderi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan eşsiz devlet adamı Atatürk'ümüzü sonsuzluğa uğurladığımız günün 77. yıl dönümünde büyük anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Toplumlar tarihlerine yön veren uygarlıklarını biçimlendiren ve geleceklerini aydınlatan liderlerine hiçbir zaman unutmazlar. Tarihte öyle liderler var ki onlar ölümsüzdür. İnsanlar bu alan yapıtlarıyla, her gün yeniden doğarlar. Yüksek ülkeleri, düşünceleri ve ilkeleriyle yol gösterici olmayı, düşüncelerde ve yüreklerde yaşamayı sürdürürler. Yaşamını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet kuran Atatürk, bu önder insanlardan biri belki de en büyüğüdür. Vefatına kadar bütün ömrü boyunca herkesin peşinde koşmuş en büyük eseri olan Cumhuriyeti milletimizi bize hediye etmiştir" dedi.

Program, Atatürk konulu konuşma, video ve anılarıyla sürerken, Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk'ün oratoryosu ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulu Önder Ünye'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement