Türk Sağlık-Sen Yöneticileri, Hemşireler Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen Yöneticileri, Hemşireler Günü'nü Kutladı

Türk Sağlık-Sen Yöneticileri, Hemşireler Günü\'nü Kutladı

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Hemşireler Günü dolayısıyla Nevşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşirelere karanfil dağıttı.

12.05.2014 13:19

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Hemşireler Günü dolayısıyla Nevşehir Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşirelere karanfil dağıttı.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, beraberindeki sendika yöneticileri ile birlikte Nevşehir Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşireleri ziyaret ederek Hemşireler Günü'nü kutladı. Çetin ayrıca, ziyaret ettiği hemşirelere karanfil hediye etti.

Çetin daha sonra yaptığı açıklamada, hemşirelerin topluma sunulan sağlık hizmeti ekibinin önemli bir bileşeni olduğunu kaydetti. Hemşirelerin hekimle birlikte insanların sağlık sorunlarının çözülmesinde yardımcı olmakta ve onları hastalıklardan koruduğunu belirten Çetin, "Bugün ülkemizdeki yataklı tedavi hizmetlerinin gelişiminde, modern aile planlaması yöntemlerinin yaygın olarak kullanılmasında, çocuklarımızın birçok hastalığa karşı aşıyla korunabilmesinde, gebe ve bebek izlemlerinin yaygın olarak yapılabilmesinde hemşirelerin katkısı en az hekimler kadardır.Çağdaş sağlık hizmetlerinin sürekli ve aksatılmadan yapılabilmesinde hekim başına en az üç hemşire bulunmalıdır. AB ülkelerinde her hekime ortalama 2.6 hemşire düşerken, bu rakam İrlanda'da 6.4, Finlandiya'da 5.7, Türkiye'de ise 1.2'dir. Her bin kişiye düşen hemşire sayısı AB ülkelerinde ortalama 3.2 hemşire iken bu rakam Türkiye'de her bin kişiye düşen hemşire sayısı 1.5'tir. Bu sayılar Türkiye'de hekim eksikliğinden çok daha ciddi bir oranda hemşire eksikliği olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin sürüklendiği kaos hemşirelik mesleğini de içine çekmektedir. Sorunlar hemşirelerin eğitim noktasından başlamakta olup, tıp fakültelerinde olduğu gibi ülkemizin birçok il ve ilçesinde yeterli alt yapı ve öğretim elemanı olmadan hemşire yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Sağlık sektörünün farklı kademelerinde ve farklı sektörlerde çalıştırılan hemşireler özlük hakları konusunda önemli sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedirler. Kamudan başlayarak taşeron çalıştırmanın mağduriyetini de yaşayan bu meslek grubu büyük oranda güvencesiz çalışabilmektedir. Aile hekimliği sisteminde ise aile sağlığı elemanı olarak birden fazla ve farklı meslek grubu aynı çatı altında birleştirilmiştir. Bu durum birinci basamakta çalışan hemşireler için önemli sorunlara neden olmaktadır" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen Yöneticileri, Hemşireler Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement