Türk Sağlık Sen'den Tıp Bayramı Eylemi - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık Sen'den Tıp Bayramı Eylemi

Türk Sağlık Sen\'den Tıp Bayramı Eylemi

Türk Sağlık Sen Zonguldak şubesi sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının talepleri ve sosyo-ekonomik ve özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı için tıp bayramını kutlamama kararı aldıklarını ifade etti.

13.03.2014 15:19

Türk Sağlık Sen Zonguldak şubesi sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının talepleri ve sosyo-ekonomik ve özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı için tıp bayramını kutlamama kararı aldıklarını ifade etti.

Türk Sağlık Sen Zonguldak şubesi, sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi. Zonguldak Tıp Fakültesi önünde gerçekleşen basın açıklamaya sağlık çalışanları ve Türk Sağlık-Sen Zonguldak şubesi üyeleri katıldı. Basın açıklamasından önce sağlık çalışanları sağlık politikaları düzenlemelerinden memnun musunuz şeklinde temsili oy kullandılar. Daha sonra basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Arzu Kara, Tıp Bayramını bayram gibi karşılayamadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"2013'ün ocak ayında yeni bir Sağlık Bakanı göreve başladı. Ama o da eskisini aratmadı. Çalışan hakkını hukukunu gündeme getirmedi. Çalışan sorunlarına kulak tıkadı. Çalışanlar mağdur edildi. Sözleşmeli yöneticilikle idareciler esir alındı. İşte böyle bir düzenin kurulduğu ortamda doktorundan hemşiresine, ebesinden ATT'sine, sağlık memurundan hizmetlisine kadar herkes yandı. Hak kaybı yaşadı. Son yapılan toplu sözleşmede mücadele dururken, müzakere devam edecekken Memur-Sen hemen imzayı attı. 500 bin sağlık çalışanının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden oldu. Kamu çalışanlarının iki yılı heba edildi. Performans ödemeleri son yıllarda adeta bir yalana döndü. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları ücretleri mumla arar hale geldi. Bugün Üniversite hastanelerinde hekimlerin haricindeki sağlık çalışanlarına 3,5 TL gibi performans ücretlerinin verildiği utanılacak bir hal ortaya çıktı. Ayrıca Üniversite Hastanesi çalışanlarının başka bir kuruma geçmesi engellendi. Döner sermayede adaletsizlik, nöbet ücretinde eşitsizlik, geçici görevlendirmelerde adam seçmecilik gibi ne kadar hukuka ters, etiğe aykırı iş varsa hepsi mübah sayıldı. Kul hakkı, anayasal ilke, kanun önünde eşitlik yalan oldu.

İş yükü sürekli arttırıldı. Kar etmemiz lazım, çok çalışın. modern kölemiz olun denildi. Aile hekimine hastanede nöbet geldi. Aile Hekimine hastanede nöbet geldi. Aile Hekimliklerine 200'e yakın görev verilirken ücretleri çeşitli bahanelerle sürekli düşürüldü. Asistanlar 36 saat nöbet gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı..

Hizmetli kadrosundaki personeller sınavla yeterliliklerini ispatladıkları halde memur yapılmadı. Yıpranma payı, lisans tamamlama gibi sağlık çalışanlarının beklentileri yok sayıldı. Çalışma hayatını zehir ettiniz bari emekliliği sefil etmeyin, döner sermayeleri emekliliğe yansıtın talebini ilettik, hep bahaneler üretildi. Hiçbir şey yapmıyorsunuz hiç olmazsa çalışanların can güvenliliğinden endişe etmeden hizmet sürmesini sağlayın dedik. Ancak göstermelik düzenlemeler yapıldı. Tüm sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu ile baş başa bırakıldı." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık Sen'den Tıp Bayramı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement