Türk Sağlık-Sen'den Şehir Hastaneleri Projesinde Zonguldak'ın Yer Almamasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen'den Şehir Hastaneleri Projesinde Zonguldak'ın Yer Almamasına Tepki

Türk Sağlık-Sen\'den Şehir Hastaneleri Projesinde Zonguldak\'ın Yer Almamasına Tepki

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Şehir hastaneleri projelerinde Zonguldak'ın yer almamasına tepki gösterdi.

19.09.2013 16:51

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Şehir hastaneleri projelerinde Zonguldak'ın yer almamasına tepki gösterdi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara sendika binasında yaptığı açıklamada, 15 şehir hastanesinin protokolünün imzalandığı ve bu projede Zonguldak'ın yer almadığını belirterek, tepkide bulundu.

Başkan Kara, "Geçtiğimiz hafta İstanbul'da 15 şehir hastanesinin protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokolle 24 bin yatak kapasiteli toplam 79 hastane faaliyete geçecektir. Ayrıca daha onay sürecinde olan 20'den fazla şehir hastanesi projesi vardır. Fakat ne acıdır ki, şehir hastaneleri ile ilgili projelerde Zonguldak yer almamış, bir hizmetten daha yoksun bırakılmıştır. Halbuki, 2006 yılında eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ilimize yaptığı ziyarette yeni bir hastanenin sözünü vermiş, mali desteği sağlamıştır. Ne yazık ki, bu söz birkaç kez daha tekrarlanmış ama aradan 7 sene geçmesine rağmen unutulmuş, rafa kaldırılmıştır. Bugün ülkemizin gündeminde şehir hastaneleri vardır. Biz verilen sözün tutulması adına bunun bir fırsat olduğunu düşünüyor ve ilimize bir şehir hastanesi istiyoruz. Şehir hastaneleri vatandaşlar için önemli bir hizmet, ilimiz için kıymetli bir yatırımdır. Bu nedenle Zonguldak için şehir hastanesi zamanıdır diyoruz. Bunu iktidardan talep ediyoruz. Tüm Zonguldaklılar da bu çağrımıza destek olmalı ve sesimizi Ankara'ya duyurmalıdır. Ayrıca birbiri ile didişmekten Zonguldak için bir şey üretemeyen, vakit ayırmayan siyasetçilerimizde iktidar ve muhalefeti ile artık harekete geçmelidir. Zonguldak'a bir şehir hastanesi kazandırmanın derdine düşmelidirler. Kavgayı bırakmalı, hizmet için çalışmalıdırlar" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen'den Şehir Hastaneleri Projesinde Zonguldak'ın Yer Almamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement