Tuncer: "Millet Bu Oyunu da Bozacak" - Son Dakika
Yerel

Tuncer: "Millet Bu Oyunu da Bozacak"

Tuncer: "Millet Bu Oyunu da Bozacak"

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, “2002’den bu yana oyunları bozarak tuzakları boşa çıkararak bugünlere geldik” dedi.

05.06.2015 10:35

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, "2002'den bu yana oyunları bozarak tuzakları boşa çıkararak bugünlere geldik" dedi.

Kavak ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, "13 yıllık süreçte AK Parti'ye onlarca tuzak kuruldu. Darbe teşebbüsleri, kapatma davaları, gece yarılarında verilen e-muhtıra, 367 garabeti, gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri gibi onlarca tuzaktan kurtulduk" diye konuştu.

Art niyetli grupların ilk seçiminde iktidara gelen AK Parti ile iş çevresini karşı karşıya getirmek için tuzak kurduklarını belirten Tuncer, "İş çevresi tedirgin edilecek ve ekonomik kriz çıkarılacaktı. Tuzağı zamanında fark eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasını rahatlatacak adımlar attı. IMF ile yapılan anlaşmaya da uyulacağı taahhüdü verdi. Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin dolmasına yakın Cumhuriyet mitingleri ile AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül'ün önü tıkanmak istendi. AK Parti'nin Cumhurbaşkanı seçmesini engellemek için Sabih Kanadoğlu'nun ortaya attığı 367 garabetine sarıldılar. ANAP ve DYP Genel Başkanları Meclis'teki oylamaya katılmayarak bu oyuna alet oldular. Başsavcının Google'den belge toplayarak hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildi. Laiklik karşıtlığı odağı olduğuna hükmeden Yüksek Mahkeme AK Parti'nin hazine yardımı almasını engelledi" şeklinde konuştu.

DANIŞTAY SALDIRISI

Yapılan kirli tuzakların ardı arkasının kesilmediğini ifade eden Tuncer, "AK Parti hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya suikast düzenlemek kadar işi ileri götüren derin güçler bunun sorumluluğunu da AK Parti'nin üzerine atacaktı. Karanlık eller AK Partiyi zora sokmak için kanlı eylemler yapmaktan geri durmadı. Bu amacı gerçekleştirmek için Danıştay baskını oldu. Avukat Alparslan Aslan tarafından 17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Dairesi üyelerine silahlı saldırı yapıldı. Üye hakimlerden Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Meclis'te Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı gecenin yarısına az bir zaman kala internete konulan muhtıra ile siyasi partilere gözdağı verildi. Hiçbir oyun ve tuzak fayda etmeyince 3-5 ağaç sebep gösterilerek gezi olayları ile ülke karıştırılmak istendi. Yaktılar yıktılar. AK Parti burada da dik durunca paralel yapı tarafından darbe girişimleri tertip edildi. Amaç hep aynıydı, ama araçlar, maşalar değişiyordu. Amaç, Türkiye'nin yükselişini durdurmak yeni Türkiye'nin önünü kesmekti. Siyaset tarihinde hiçbir iktidar bu kadar yıpratma çalışması ile karşı karşıya kalmamıştı. İşte bu AK Parti'nin doğru yolda oluşunun işaretiydi. Millet tüm oyunları gördü ve bozdu. AK Parti'yi yalnız bırakmadı. Her seçimde oy oranımız arttı. Şimdi başka bir oyunla karşı karşıyayız. CHP, MHP ve HDP koalisyon kurdu. HDP'ye baraj aştırmaya uğraşıyorlar. Ama millet bu oyunu da bozacak. Siyaset tarihinden silinip gidecekler." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuncer: 'Millet Bu Oyunu da Bozacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement