Ttso Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ttso Meclis Toplantısı Yapıldı

Ttso Meclis Toplantısı Yapıldı

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: "Önerilen düzenlemelerin kıdem tazminatında yaşanan sıkıntıları gidereceğine, iş veren ve işçinin rahatlayacağı bir çözüm noktasına ulaşılacağına inanı...

02.11.2013 16:17

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam başkanlığında yapılan toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, tüketici hakları, kıdem tazminatı ve Rusya Federasyonu'na yönelik gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Meclise sunulan tüketici hakları hakkındaki kanun taslağında yer alan düzenlemelerin iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini belirten Hacısalihoğlu, "Bazı sıkıntılar aşıldı. Bankalardan kullanılan kredilerde sigorta uygulaması şahısların istemi dışında gerçekleştirilirdi ve yeni düzenleme ile kaldırılması memnunluk yarattı. Aynı zamanda bankalar, kredi kartlarından aldığı yıllık kart ücretlerini de kaldırıldı. Bunun dışında bileşik faiz uygulamasının da kaldırılması önemli bir gelişme olarak karşılandı" dedi.

Hacısalihoğlu, tüketici haklarına ilişkin hazırlanan kanun taslağında kapıdan yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma süresi konulmasının da çok önemli olduğunu ifade ederek, "Avrupa ülkelerinde yapılan alışverişlerde cayma hakkı süresi 30 gündür. Tüketicilere bazı sözleşmelerde, süreli abonelik zorunlu olarak uygulanıyor. Tüketici istediği zaman aboneliğini sona erdirebilecek. Adım adım tüketicinin arzuları yerine geliyor" diye konuştu.

İş dünyasını ve özellikle iş veren ve işçiyi yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tarafları içine alan etkin bir çalışma yapılmasının çok doğru bir karar olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Önerilen düzenlemelerin kıdem tazminatında yaşanan sıkıntıları gidereceğine, iş veren ve işçinin rahatlayacağı bir çözüm noktasına ulaşılacağına inanıyorum. Fon sistemi bu işin çözüm odağı olacaktır" dedi.

Hacısalihohlu, 2014 kış olimpiyatlarının Rusya Federasyonu'nun Sochi kentinde yapılacağını ve burada yapılan yatırımların incelemesinin iş dünyası açısından önem taşıdığına işaret ederek, 15 Kasım Cuma günü meclis üyelerinin katılımı ile Sochi'ye iş programı ziyaretinde bulunacaklarını kaydetti.

Meclis üyesi Şaban Bülbül de toplantıda, lojistik merkez ve demiryolu konularında değerlendirmede bulundu.

Toplantıda, mecliste yatırım ortamını iyileştirme kurulu teknik komiteleri ile Şinik Organize Sanayi Bölgesi asil ve yedek üyeleri seçimi de gerçekleştirildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ttso Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement