Toki Başkanı Balyozla Bina Yıktı - Son Dakika
Yerel

Toki Başkanı Balyozla Bina Yıktı

Toki Başkanı Balyozla Bina Yıktı

Eskişehir'de Toplu Konutların Yapılacağı Bölgedeki Boşaltılan Evlerin Yıkımı TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da Katıldığı Davul-zurnalı Törenle Gerçekleştirildi.

19.02.2011 19:10

ESKİŞEHİR'de toplu konutların yapılacağı bölgedeki boşaltılan evlerin yıkımı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı davul-zurnalı törenle gerçekleştirildi. TOKİ Başkanı Bayraktar da eline altığı balyozla kısmen yıkılmış olan bir binanın duvarını yıktı.

TOKİ ile Eskişehir AK Parti'li Odunpazarı Belediyesi'nin işbirliği ile hazırlanan 'Karapınar Vadisi Gecekondu Dönüşüm kapsamında 1536 konutun yapılacağı Karapınar Mahallesi'nde bina yıkım töreni düzenlendi. Proje nedeniyle vatandaşlar tarafından boşaltılan ve çoğu yıkılan binaların bulunduğu alanda düzenlenen törene Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Milletvekili Nedim Öztürk, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı 500 bin metre karelik alanda gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 1536 konut, beş yıldızlı bir otel, kongre ve kültür merkezi, ilköğretim okulu, sağlık birimi, alışveriş merkezi ile bir caminin yapılacağını söyledi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'da konuşmasında Eskişehir ve Türkiye için çok önemli bir projeyi başlattıklarını söyledi. Karapınar Vadisi'nin ilk etap konutlarının önümüzdeki 24 Mart 2011 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirten Bayraktar şunları kaydetti:

"Biz devlet olarak, devletin yöneticileri olarak bu tip sosyal projelerde ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacak olan bu tip projelerde siyaset dışı ve siyaset üstü bir anlayışla tamamen vatandaşa, millete hizmet eksenli bir anlayışla yaklaşmak zorundayız. Bu bölgede ikamet eden yaklaşık bin hanenin göstermiş olduğu yüksek seviye, bu insanlık örneği inşallah Türkiye'nin her tarafına dalga dalga yayılacak ve bugün Türkiye'nin 248 noktasında gerçekleştirmeye çalıştığımız kentsel dönüşüm projeleri, gecekondu dönüşüm projeleri, deprem dönüşüm projelerini inşallah hayata geçireceğiz. Bizler özellikle 1923'den sonra, 1950'den sonra şehirleşmeye köylerden kentlere hızlı nüfus akışı olduğu zaman şehirleşmenin kontrol edilmediği dönemlerde şehirlerimizi tarım alanlarında kurduk. Ama bu bölge şehre soluk aldıracak, nefes aldıracak, Eskişehir'i dünya standartları ölçüsünde kalitesini arttıracak bir projedir."

Törende Vali Mehmet Kılıçlar, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a plaket verdi. Bayraktar, vali Kılıçlar'ın sorusu üzerine Eskişehir'e yeni bir stadyum yapımına kısa sürede başlanılacağını, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti:

Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti milletvekili Nedim Öztürk, TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı sırayla elerine balyoz alarak daha önce kısmen yıkılmış olan bir binanın duvarını yıktılar. Davul-zurna eşliğinde yapılan yıkımda balyozla duvar yıkan Vali ve beraberindekiler töreni izleyenler tarafından alkışlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Toki Başkanı Balyozla Bina Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement