Tmk 10. Maddesiyle Görevli Mahkemelerin Kaldırılması - Son Dakika
Yerel

Tmk 10. Maddesiyle Görevli Mahkemelerin Kaldırılması

Tmk 10. Maddesiyle Görevli Mahkemelerin Kaldırılması

İzmir'de TMK 10. maddesiyle görevli üç mahkemede devam eden dosyalar yeni esas kaydıyla, normal ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

10.03.2014 12:24

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından, İzmir'de görevli üç mahkemede görülen dosyalar yeni esas kaydıyla, normal ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 tutuksuz sanığın yargılandığı "Büyükşehir Belediye" davası ile 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eski Gezelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın yargılandığı "Sarmaşık operasyonu" davaları bundan sonra 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

12.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Gezi Parkı" eylemleri ile ilgili davalar, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Eski Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın aralarında olduğu "çete" davası 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Sınav çetesi" davası 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, " Foça'daki bombalı saldırı" davasına Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. Antalya, Aydın, Denizli, Isparta, Manisa, Muğla, Uşak ve ilçelerinden gelen örgüt ve çete davaları ise buralarda bulunan ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

HSYK'ya bildirildi

İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu başkanlığında bu sabah yapılan toplantının tutanağında, bu davaların tevzi listesinin UYAP sisteminde raporlandığı ve HSYK Genel Sekreterliği'ne bildirildiği ifade edildi.

Tutanakta, "İzmir Ağır Ceza Mahkemelerinin oluşan yeni duruma göre, iş yükünün çok fazla artmış olması, mevcut ve tevzi edilen dosyalarla birlikte, derdest dosya sayısını çoğalması ve dosyaların özellikli ve hacimli olması hususları göz önünde bulundurularak kapatılan özel yetkili İzmir 8, 10. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin yerine "İvedi" olarak genel yetkili İzmir 8, 10. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri olarak faaliyete geçirilmesi talep edilmiştir" denildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tmk 10. Maddesiyle Görevli Mahkemelerin Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement