Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Tiyatro Festivali Başlıyor

Tiyatro Festivali Başlıyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin pek çok oyununa ev sahipliği yapacağı, 18.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor.
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından geleneksel hale getirilen tiyatro...

12.11.2013 14:29

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin pek çok oyununa ev sahipliği yapacağı, 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından geleneksel hale getirilen tiyatro festivalinin bu yıl 18.'si Ankaralılarla buluşuyor. "Yaşanılası Bir Dünya İçin Sanat" temasıyla gerçekleşecek festival kapsamında "perde" diyecek 46 oyunun büyük bir bölümü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilecek.

Festival, 15 Kasım 2013 tarihinde, 14.00'de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı düzenlenecek sokak sanatları şenliğinin ardından, 19.30'da Büyük Tiyatro'da, Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu'nun sergileyeceği "Çocuk Gelin" oyunuyla açılacak.

ONUR ÖDÜLÜ RÜŞTÜ ASYALI'YA

Bu yıl onur ödülünün 'Keloğlan' tiplemesiyle tanınan sanatçı Rüştü Asyalı'ya verileceği festivalde, yurtdışından, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Emek Sahnesi, İtalya Paolo Avataneo, İran Simurg, Bulgaristan Sparkle Theater, Amerika Turkish American Repertory Theater grupları katılıyor. Antalya'dan Ankara'ya üniversitelerin tiyatro topluluklarının, Diyarbakır'dan İstanbul'a belediye şehir tiyatrolarının, Mardin'den İzmir'e özel ve amatör tiyatro topluluklarının yer alacağı festivalde, Adım Sanat Merkezi, Çizgi Kukla Tiyatrosu, Park Sanat Merkezi ve Uygur Çocuk Tiyatrosu da, çocuklar için sahne alacak.

KÜRTÇE TİYATRO OYUNU

Sokak oyunu, komedi, kara mizah, stand up, dram, absürd, müzikal, psikolojik gerilim gibi pek çok türde oyunun oynanacağı festivalin son gününde, Seyr/i Mesel Tiyatrosu Kürtçe bir oyun sergileyecek.

Ayrıntılı programına http://www.ankaratiyatrofestivali.org/ adresli internet sitesinden ulaşılabilen festival kapsamında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilecek oyunlardan bazıları ise şöyle:

19 Kasım 2013, 20.00, Ankara Umut Sahnesi, Durali Dinlenme Tesisi. 20 Kasım 2013, 20.00, Tiyatro Boyalı Kuş: Melek. 21 Kasım 2013, 20.00, Tiyatro Kafe: Kuklacı (+18). 24 Kasım 2013, 11.00 ve 18.00, Paolo Avataneo: Slurp! Burada Güzellikler Vardır!. 25 Kasım 2013, 20.00 Seyr-i Mesel Tiyatrosu, Ay Carmela (Kürtçe). - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement