Tema Yazılımı, Heykele Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Tema Yazılımı, Heykele Dönüştü

Tema Yazılımı, Heykele Dönüştü

EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülke ve firmaların temalarını uygularken onlara yardımcı olmak amacıyla hazırlanan Tema Yazılım Projesi kapsamında çocuklar tarafından çizilen resimler, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri tarafından modellendi.

09.06.2014 16:10

EXPO 2016 Antalya'ya katılacak ülke ve firmaların temalarını uygularken onlara yardımcı olmak amacıyla hazırlanan Tema Yazılım Projesi kapsamında çocuklar tarafından çizilen resimler, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri tarafından modellendi. 33 eserden oluşan çalışma Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sergilendi.

Sergiyi Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay birlikte gezdi. EXPO 2016 Antalya'nın en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği verdiklerini belirten Rektör Kurtcephe, "Dünyadaki en büyük organizasyonlardan birisi olan Expo'nun şehrimizde gerçekleştirilecek olması çok önemli. Heykel Bölümü öğrencilerimizi bu etkinliğin düzenlenmesine verdikleri destekten dolayı tebrik ediyorum" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay da, alandaki çalışmaların hızla devam ettiğini ve bu yıl sonuna kadar çalışmaların büyük ölçüde bitirileceğini söyledi. Uluslararası alanda tanıtım faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Genel Sekreter Gülay, çocuklar tarafından yapılan bu resimlerin EXPO 2016 Antalya'ya katılımcıların temalarını belirlemede yardımcı olacağını, bu açıdan çok önemli olduğunu ifade etti.

Sergiye, resimleri bulunan çocuklar ile bunları modelleyen üniversite öğrencileri de katıldı. Resimlerinin bire bir aynısının model olarak yapıldığını gören çocuklar çok mutlu olduklarını ifade etti. Rektör Kurtcephe ve Genel Sekreter Gülay, sergiyi gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Katılımcıların tema uygulamalarını gerçekleştirirken başvurabilecekleri resmi metinler olan Tema yazılımının amacının, EXPO temasını ve alt temaları anlatımları sırasında katkı sağlamak olduğu belirtilirken, Tema yazılımı ile çocukların yaptığı çalışmaların canlandırılması, EXPO 2016 Antalya alanında yapılacak her türlü görsel unsurun çocuk resimleri ile ilişkilendirilmesi ile gerçekleşeceği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tema Yazılımı, Heykele Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement