Tatile Değil Sandığa - Son Dakika
Yerel

Tatile Değil Sandığa

Tatile Değil Sandığa

POYD Başkanı Kızıldağ: "Otellerde kalan yerli turist seçim nedeniyle ayrılmaya başladı.

08.08.2014 11:44

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Antalya bölgesinde konaklayan yerli turistin pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle otellerden ayrılmaya başladığını bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızıldağ, insanların önemli bölümünün tatil rezervasyonlarını cumhurbaşkanı seçimlerine göre ayarladığını belirterek, "10-11 Ağustos tarihlerinde zaten iç rezervasyonlar çok azdı. Otellerde kalan yerli turistler de seçim nedeniyle ayrılmaya başladı. 9 Ağustos Cumartesi gününe kadar potansiyelin yüzde 50-60'ı gitmiş olur" dedi.

Turizm sektöründe mayıs ve haziran aylarının biraz sıkıntılı geçtiğini ifade eden Kızıldağ, "Temmuz oldukça iyi bir ay oldu, Ağustos da iyi gidiyor, rezervasyonlar oldukça iyi" diye konuştu.

Etstur Yurt içi Turlar Direktörü Özbek

Etstur Yurt içi Turlar Direktörü Suat Özbek ise bu yaz dönemi tatiline ilişkin aralık ayında erken rezervasyonların yapılmaya başladığını, tatilcilerin rezervasyonlarını yaparken cumhurbaşkanı seçim tarihlerini dikkate aldıklarını söyledi.

Seçim öncesine denk gelen Ramazan Bayramı'nın yerli turist için tatil fırsatı oluşturduğunu dile getiren Özbek, "Yurt içi rezervasyonlar, seçimin ilk tur tarihi olan 10 Ağustos için çok düşük. 10 Ağustos'tan 24 Ağustos'a kadar yoğunlaşıyor. Rezervasyonlar ikinci tur seçim günü olan 24 Ağustos için de çok düşük seviyede gerçekleşiyor" diye konuştu.

Yerli turistin tercihini tatil yerine sandıktan yana kullandığını kaydeden Suat Özbek, şöyle konuştu:

"Taleplerin olduğu tarihlere bakıldığında, seçimlere çok ciddi katılım olacağı aşikar. 10 Ağustos'a kadar ciddi rezervasyon talebi var. 10 Ağustos'ta talep çok ciddi düşüyor. 11 Ağustos'tan sonra yeniden çok ciddi talep var ve seçimin ikinci tura kalma ihtimali üzerine 24 Ağustos'ta yine çok düşük talep geldi. Sonra yeniden talep ciddi şekilde yükseliyor. Seçimler tatilleri çok etkileyecek, misafirler tam anlamıyla tatil tarihlerini bu seçimlere göre planlanıyor."

Erken rezervasyon yaptıranların 10-24 Ağustos tarihlerini dikkate aldığını, bu tarihlere ilişkin rezervasyonların düşük olduğuna vurgulayan Özbek, erken rezervasyonlarla seçim tarihinin çakışması durumunda tatilcilere indirim avantajını kaybetmeden tarih değişikliği yapma fırsatı sunulduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada bu yılın ocak-temmuz döneminde Antalya'ya, yurt içinden 224 bin 184 kişi tatil için geldi. Temmuz ayında Antalya'ya gelen yerli turist ise 70 bin 366 kişi olarak belirlendi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatile Değil Sandığa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement