Sucuklu Avize Görenlerin Dikkatini Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Sucuklu Avize Görenlerin Dikkatini Çekiyor

Sucuklu Avize Görenlerin Dikkatini Çekiyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir dinlenme tesisini aydınlatan, 264 kangaldan yapılan "sucuklu avize" turistlerin ilgisini çekiyor.

05.03.2014 11:20  Güncelleme: 15:23

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir dinlenme tesisini aydınlatan, 264 adet kangaldan yapılan "sucuklu avize" yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dinlenme tesisine gelen kişiler, avize önünde fotoğraf çektiriyor.

Uzun yol giden sürücüler ile otobüsle seyahat eden vatandaşların mola vermek için durduğu dinlenme tesisleri, ihtiyaçların giderilmesinin yanı sıra kentlerin tanıtımında da önemli rol alıyor.

Ege Bölgesi'nin İç Ege bölümünde "kavşak il" konumuna sahip Afyonkarahisar'daki dinlenme tesisleri de sürücüler ve otobüs firmalarının mola verdikleri dinlenme tesisi olabilmek için değişik çalışmalar yapıyor.

Afyonkarahisar- Antalya karayolunun 40. kilometresinde bulunan bir dinlenme tesisi, özel olarak tasarlattığı "sucuklu avize" ile görenleri hayrete düşürüyor. 264 adet sucuk kangalından oluşan dev avize, Afyonkarahisar sucuğunun tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, program için Hocalar'dan Sinanpaşa ilçesine geçerken mola verdiği dinlenme tesisinde, "sucuklu avize"yi görünce şaşkınlığını gizleyemedi. İşletme sahibinden avize hakkında bilgi alan Eroğlu, bir de fotoğraf çektirdi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok orijinal bulduğu avizenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Avizenin, herkes tarafından ilgiyle izlendiğini dile getiren Eroğlu, "Dinlenme tesisleri sahibi Yılmaz Bey'i de takdir ettim. İnşallah tesisin tanınmasına vesile olur. Ben de burasının açılışına geleceğim. Tesisin içerisini görünce çok mutlu olduk. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkes düşünülmüş. Özellikle mescidini çok beğendim. Maalesef bazı tesislerde kadınlar mescidi ücra köşelere, hava almayan yerlere konuluyordu. Burada o kadar güzel mescit yapılmış ki her ayrıntı çok güzel" diye konuştu.

Yapılan "sucuklu avize"nin Afyonkarahisar sucuğunun tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Eroğlu, herkesin mutlaka görmesini tavsiye etti.

Eroğlu, eskiden yol kenarındaki tesislerin girilmez halde olduğunu ancak şu anda muhteşem tesislerin yapılmasının kendilerini de gururlandırdığını ifade etti.

Binlerce kişi fotoğraf çektiriyor

Dinlenme tesisleri işletme müdürü Faruk Tan ise 20 yıldır Afyonkarahisar'da hizmet verdiklerini dile getirdi.

Tesiste, Afyonkarahisar'a has ürünlerin yer aldığı bilgisini veren Tan, kentin önemli ürünlerinden olan sucuğu tanıtmak için de işletme sahiplerinin böyle bir çalışmayı özel olarak tasarlattırdıklarını anlattı.

Tan, çalışmanın Türkiye'de ilk olduğunu dile getirerek, tesise gelenler tarafından avizenin çok beğenildiğini bildirdi.

Her gün binlerce kişinin avize önünde fotoğraf çektirdiğine değinen Tan, şehrin tanıtımına bu yönden de katkıda bulunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sucuklu Avize Görenlerin Dikkatini Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement