Stres Toplu Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Stres Toplu Basın Toplantısı

Stres Toplu Basın Toplantısı

30 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi aday adayları çalışmalarına başladı.

18.09.2013 12:30

30 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi aday adayları çalışmalarına başladı.

CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Avukat Figen Çalıkuşu, basın mensupları ile bir araya geldi. Projelerini anlatan Çalıkuşu, halkın stres içinde olduğunu ve bu stresten kurtulmaları için seçim öncesinde 1 milyon stres topu dağıtacaklarını ifade etti.

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

Toplantıda yaptığı konuşmada önceliğinin 'insan' olduğunu vurgulayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Figen Çalıkuşu, "Bugüne kadar siyasi faaliyetlerimin bilançosunun özeti 'önce insan'dır. Kendime sürekli 'siyasetin vicdanı olmalı' dedim. Kendime sürekli 'Siyaset insan odaklı, ilkeli ortak ve rasyonel bir akıl ile politikalar üretmek üzerine midir?' sorusunu sordum. Bunlar toplumsal sorunlar değil, Antalya'nın dünyadan ve dünyalı anlayışından elde etmesi gereken payını almamasının sonucunda layık olduğu değişim ve dönüşümün gerisinde kalması ile baş gösteren meseledir. Bunun altını bir kez daha çiziyorum. Esas proje Antalya'nın bütününü çağa taşımaktır. Bunun yaşanan bir gerçek olması için dünyalı bir anlayışa ve yönetim zihniyetine ihtiyaç var" dedi.

ANTALYA KÜRESEL BİR MERKEZ OLMALIDIR

Antalya'nın dünya üzerinde sürekli ziyaret edilen bir kent olduğunu söyleyen Çalıkuşu, "Antalya bir turizm kenti olarak dünya ölçeğinde ziyaret edilen 4'üncü şehir durumunda.Peki dünya Antalya'ya gelirken Antalya neden dünyaya gidemiyor? Neden üzerine giydirilen tek çubuklu pijama yerine gökkuşağı renklerine kavuşamıyor? Antalya turizme bağlı dünya kenti olma iddiası altında maalesef çok ciddi zaaflar barındırmakta. Geçen bunca zamana ve dünya kenti iddiasına karşın halen bir küresel kente gerçek ve aranılan anlamda dönüşememekte. Küresel kentler, üretime ilişkin ve teknolojilerin geliştirildiği merkezlerdir. Küresel kentler başka bir ifadeyle yazın canlanan, kışları soluklaşmayan, nabzı dünya ile birlikte atan kentlerdir. İşte hedefimiz Antalya'yı da bu kentler arasına sokabilmektir' diye konuştu.

1 MİLYON STRES TOPU DAĞITACAĞIZ

Halkın streste olduğunu ve bu stresten kurtulmaları için 1 milyon stres topu dağıtacaklarını ifade eden Figen Çalıkuşu sözlerini şöyle sürdürdü.

"Dünyalı bir anlayış ve yönetim zihniyetinin eksikliğinde, kentteki gelişimin ve değişimin başlattığı süreç gerekli kültür ve bilgi birikimini oluşturacak yeterli zaman ve ortam bulamadığından şehrin yapılaşma düzeni bir talan düzenine teslim olmuştur. Ne yazık ki başlayan bu talan düzeninde iştahlar kabarmış, rant kültürü hızlıca yerini bulmuştur. Siyaset eliyle rant anlayışına asla izin vermeyeceğiz. Kentin rantını değil insana verilen değeri arttıran bir yönetim anlayışını yerleştireceğiz. İnsan değerli olduğu vakit de değeri arkasından gelecek ve yaşam için tercih edilebilir kente dönüşecektir. Kente rant kazandırmak bina yapmakla olmaz. Antalya'da çarpık bir kentleşme var. İnsanlar huzursuz, mutsuz ve sinirli. Biz halkın bu durumdan kurtulması için 1 milyon stres topu dağıtacağız." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stres Toplu Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement