Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, faciada hayatını kaybeden maden işçilerinden Ramazan Kökçü, Ramazan Yavaş ve Adem Çetiner'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

25.05.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ziyaretlerini sürdürdü.

Bakan İslam, Soma'daki incelemelerinin ardından beraberinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ile İzmir'in Kınık ilçesi Çam köye geçerek maden faciasında yaşamını yitiren Ramazan Kökçü'nün evini ziyaret etti.

Ramazan Kökçü'nün eşi İpek Kökçü ile görüşmede başsağlığı dileğinde bulunan Ayşenur İslam, ölen maden işçisinin Nazım ve Hatice isimli çocuklarıyla ilgilendi. Bakan İslam çocuklara "Okulunuzu mutlaka bitirin. 'Annemler yalnız kaldı, okumayayım' diye düşünmeyin. Devletin eli her zaman üzerinizde olacak" dedi.

Madencinin eşi İpek Kökçü, eşinin son dönemde 'madenin çok sıcak olduğunu izine ayrılmak istediğini' söylediğini belirterek, "Son bir gün daha gidip izne ayrılacaktı. 'Mal çıksın, mal çıksın diye çok ısrar ediyorlar' diyordu. Sürekli madende çalışmayı bırakmak istiyordu" diye konuştu.

İslam, daha sonra Ramazan Yavaş'ın evine geçerek eşi Songül, çocukları Rıfat ve Mehmet'e baş sağlığı diledi.

"Bir ihmal varsa devlet bunun hesabını soracak. Devletin eli bundan sonra sürekli üzerinizde olacak" diyen İslam, aileden güçlü olmalarını istedi.

İlgililere teşekkür eden Songül Yavaş, çocuklarının okumasını istediğini belirtince İslam, "O konuda maddi açıdan elimizden geleni yapacağız. Her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Mutlaka okusunlar. Ne gerekiyorsa yapacağız" karşılığını verdi.

Adem Çetiner'in de evine giden Ayşenur İslam, eşi Emine, çocukları Pınar, Burçin ve Veli ile sohbet etti, yaşayacakları sıkıntılar karşısında bakanlığa bağlı birimleri ve İzmir Valiliği ile irtibata geçmelerini istedi.

Ziyaretlerde duygulu anlar yaşadı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement