Sokak Dilenciliğini Bitirecek Proje - Son Dakika
Yerel

Sokak Dilenciliğini Bitirecek Proje

Sokak Dilenciliğini Bitirecek Proje

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şubesi dilenciliği önlemek için geliştirdikleri umut kart projesini tanıttı.

28.10.2013 14:09

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şubesi dilenciliği önlemek için geliştirdikleri umut kart projesini tanıttı. Projeye göre işyerlerine dilenmeye gelen dilencilere yardım yerine Umut Kart verilecek ve dilenciler bu kartla Kimse Yok mu Derneği tarafından işe yerleştirilecek.

Sakarya'da Dilenciliğin Önlenmesi Projesi Tanıtım Toplantısına Sakarya Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Tok, yönetim kurulu üyeleri Saadettin Sınırcı, Ali Dursunoğlu, Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay, Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Güldalı sosyal inceleme sorumlusu Bekir Uysal ve dernek gönüllüsü Sakarya Kuyumcular Derneği Başkanı Hakan Tenekeci katıldı.

Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek sokak dilenciliğini bitirmek için başlattıkları Umut Kart Projesini anlattı.

Proje ile sokakta dilenen insanları sokaklardan kurtarıp onlara iş imkanı kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Kızılay, "Bu kartlardan esnaflarımıza vereceğiz. Yardım adı altında kapılarına dilenci geldiklerinde bu kartı doldurup onlara verecekler ve dilenciler kurumumuza başvuru yapacaklar. Başvurudan sonra en az 1 ay içerisinde biz araştırmalarımız sonucunda bu kişiye iş imkanı sağlayacağız" şeklinde konuşarak proje hakkında kısa bir bilgi verdi. Dilencileri toplumun kanayan yarası olarak nitelendiren Kızılay bu insanları topluma kazandırmak istediklerini üzerine basarak söyledi.

Dinimizde de dilenmenin yeri olmadığını söyleyen Kızılay, "Aslında bütün zenginler zekatlarını tam anlamıyla verseler ben inanıyorum ki değil Sakarya'da Türkiye'de ne fakir insan kalır ne sokaklarda dilenen insanlar kalır" ifadelerini kullandı.

Bu kartlardan yaklaşık 10 bin adet bastırılıp esnafa verileceğini söyleyen Kimse Yok mu Derneği Sakarya Müdürü Mevlüt Kızılay, esnafı bu konuda duyarlı olmaya davet etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Dilenciliğini Bitirecek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement