Siverek Kırsalında Dere Islah Çalışması Başladı - Son Dakika
Yerel

Siverek Kırsalında Dere Islah Çalışması Başladı

Siverek Kırsalında Dere Islah Çalışması Başladı

Siverek ilçesine 45 kilometre mesafede Karacadağ bölgesindeki 5 yerleşim biriminden geçen 15 kilometre uzunluğundaki dere yatağında ıslah çalışmaları başladı.

24.03.2016 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesine 45 kilometre mesafede Karacadağ bölgesindeki 5 yerleşim biriminden geçen 15 kilometre uzunluğundaki dere yatağında ıslah çalışmaları başladı.

Bölgede yaşayan vatandaşların yoğun şikayetine neden olan, aşırı yağışlardan dolayı birçok kez taşan dere, su baskınına ve hayvanların telef olmasına neden olmuştu. Mahalle sakinlerinin sorunu Şanlıurfa Milletvekili ve Avrupa Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a iletmelerinin ardından Gülpınar'ın girişimiyle dere bölgesinde DSİ Bölge Müdürlüğü ıslah çalışmalarına başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş ile AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik çalışmaları yerinde inceledi. Yıllardır bölge sakinlerinin taşkın sularla mücadele ettiğini çalışmaların ardından taşkın sulara gem vurulacağını belirten İlçe Başkanı Çelik, "Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş ile birlikte Örgülü, Gazi, Ada, Aşağı Karabahçe, Karkaşı ve birden çok mahalleyi ilgilendiren sel taşkını önleme çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. Bu mahallerimiz Karacadağ'ın eteklerinde olduğu için yıllardır yağmurun yağması ile birlikte bu bölgedeki vatandaşlarımız selden dolayı çok ciddi zarar görmekteydiler. Geçen senede zaten bu sel olayı vuku bulmuştu. Tabi bununla ilgili bizde Milletvekilimiz Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar'ı arayarak bu köylerimizin mağduriyetini gidermek adına bir talepte bulunduk. Sağ olsun Başkanımızda DSİ bölge Müdürümüz Oğuz Kasap beyi arayarak bu sorunu kendisine iletmiş ve böyle bir çalışmanın yapılması için girişimlerde bulunmuştu. Vekilimizin girişimleri sonucu şuan iş makineleri iki üç günden beri buralarda çalışmaya başlamış bulunmaktalar. Çalışmalar sonunda bölgede taşkın sular sorunu önlenmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Bölge sakinleri yoğun yağışlarda taşan dere sularının büyük zararlar meydana getirdiğini belirterek, çalışmaların başlamasında emeği geçen Milletvekili Kasım Gülpınar'a ve AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik'e teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek Kırsalında Dere Islah Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement