Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp\'e Ziyaretler Devam Ediyor

İstanbul’da faaliyet gösteren Sivas Merkez ve Köyleri Federasyonu (SİMFED) Başkanı Muhittin Doğan ve üyeleri Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

24.12.2013 14:46

İstanbul'da faaliyet gösteren Sivas Merkez ve Köyleri Federasyonu (SİMFED) Başkanı Muhittin Doğan ve üyeleri Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan SİMFED Başkanı Muhittin Doğan, "147 köyden oluşuyor derneğimiz. İş hayatımızdan zaman ayırdıkça merkez köy derneklerini ziyaret edip, sayıyı kademe kademe artırıyoruz. Biz de arkadaşlarımızla, Sivas'ımızı yöneten üst düzey yöneticilerimizi ziyaret edip, kendimizi tanıtalım diye düşündük" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise"Sivas'a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabi İstanbul'da oluşmuş derneklerimiz, federasyonlarımız Sivas'ın önemli bir gücüdür. Federasyonları daha çok önemsiyorum ben, derneklerin bir araya gelmesinde oluşmuş bir yapılardır. Birliği, beraberliği temsil etmeleri, Sivas'a katkı sağlamaları önemlidir. İnşallah arkadaşlarımız aynı metotlarla şehrimize katkı sağlarlar. Turizmi canlandırmak lazım, gidip gelmek lazım, köyleri canlı tutmak lazım insan doyduğu yere hizmet edecek ama doğduğu yeri de unutmayacak. Bu manada tekrar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hz. Mevlana'nın 22.kuşaktan torunu Esin Çelebi 'de, Başkan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Başkan Ürgüp Hz. Mevlana'nın torununa belediyenin kültürel yayınlarından hediye etti. Mevlana'nın kültür hayatımızdaki önemine vurgu yapan Başkan Ürgüp, "Eserleri ve hayatıyla yolumuza ışık tutan dev şahsiyetler vardır. İşte Hz. Mevlana da bunlardan biridir. Sevginin, hoşgörünün, muhabbetin ve tabi ki imanın zirvelerinden tertemiz kıssalar getirerek içimizdeki yangınları söndüren büyük bir velidir. Etkisi ve gücü hiçbir daha uzun yıllar sürecek, yeni nesiller de bu ışıktan faydalanacaktır" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement