Siirt'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Siirt\'te Sağlık Çalışanları İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarını Protesto Etti

Siirt'in Kurtalan ilçesinde doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Beyaz önlüklerini giyen sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak slogan atmadan yürüdü. Grup adına açıklama yapan Dr. Muhammed Bakır Varol, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların devam ettiğini belirtti ve özgür Filistin Devleti'nin kurulması için mücadele edildiğini vurguladı. Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

02.03.2024 20:49  Güncelleme: 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt, doktorlarında aralarında olduğu sağlık çalışanları Kurtalan ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Kurtalan Devlet Hastanesi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan doktor ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önüne kadar slogan atmadan yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Dr. Muhammed Bakır Varol, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini söyledi. Adalet Divanı'nda İsrail'i mahkum eden Güney Afrika'ya selam gönderilen Varol, "İsrail ile tüm ilişkileri sonlandıran Brezilya'ya selam olsun. Filistin meselesi Arap meselesi değildir. Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak meselesidir. Bu mücadelenin amacı denizden nehre kadar tüm Filistin topraklarının kurtarılması ve özgür Filistin Devleti'nin kurulmasıdır. Kudüs bir bütündür, bölünemez. Başkenti doğu Kudüs olan ve ordusuz kukla bir devlet asla kabul edilemez" dedi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş ve basın açıklaması, okunan duanın ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement