Siirt'te Cinnet Getiren Asker - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Cinnet Getiren Asker

Siirt\'te Cinnet Getiren Asker

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinde bir askerin cinnet getirerek 3 arkadaşını şehit etmesi ve kendisini yaralaması olayının çok yönlü araştırıldığını söyledi.

08.02.2013 11:40

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinde bir askerin cinnet getirerek 3 arkadaşını şehit etmesi ve kendisini yaralaması olayının çok yönlü araştırıldığını söyledi.

Vali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ardından Van Asayiş Jandarma Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve ildeki komutanlarla birlikte İğneli Jandarma Karakolu'na gittiğini ifade etti.

Olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü belirten Vali Aydın, şunları söyledi:

"Olay çok yönlü araştırılıyor, karakolu ziyaret ederek askerlerle görüştüm ve moral verdim. Olayı gören 20'ye yakın erle görüştük, olaya tanık olan askerleri dinledik. Asker Samet Maya, olay günü saat 15.00 sularında nöbete gönderilmek üzere arkadaşları tarafından uyandırılmış. Uyandırılır uyandırılmaz

'anneme babama küfretmişler' deyip silaha sarılmış. Rastgele açtığı ateş sonucu üç arkadaşını yaraladıktan sonra 'ben ne yaptım diyerek' bu kez de kendi omzuna ateş açmış. Maalesef arkadaşları şehit oldu. Kendisi de ağır yaralandı, tedavisine devam ediliyor. Asker arkadaşları onun çevresinden veya komutanlarından bir sıkıntısının olmadığını belirtiyorlar. Olay ilk etapta cinnet olarak gözüküyor. Kesin sonuç ancak soruşturmanın sonunda belli olacak."

Muhabir: Ayhan Mergen/ Nail Kadırhan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Cinnet Getiren Asker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement