Siirt'te Canlı Hayvan Fiyatları Arttı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Canlı Hayvan Fiyatları Arttı

Siirt\'te Canlı Hayvan Fiyatları Arttı

Siirt Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili, Siirt'te canlı hayvan fiyatlarının yüzde 20 oranında yükseldiğini söyledi.

06.03.2013 15:01  Güncelleme: 15:09

Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Sıddık Aydın, Siirt'te canlı hayvan fiyatlarının yüzde 20 oranında yükseldiğini söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, daha önce 7 lira 50 kuruşa kadar düşen canlı hayvan et fiyatlarının 9 liraya kadar yükseldiğini ifade ederek, canlı hayvan fiyatlarındaki yükselmenin yetiştiricinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Fiyatların yükselmesinde hükümetin yem konusunda aldığı önlem ve yaptığı müdahaleler ile ülkemizden canlı hayvan ihracatının başlamış olmasının yattığına dikkati çeken Aydın, "Siirt'te canlı hayvan fiyatları yüzde 20 oranında arttı. Bu iyi bir gelişme çünkü hayvan yetiştiricilerimiz çok zor durumdaydı. Yem fiyatlarına yetişemedikleri için hayvanlarını elden çıkarıyorlardı. Son günlerde Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelere canlı hayvan ihracatına başlandı. Bu gelişmenin fiyatların yükselmesinde olumlu bir katkısı oldu. Bunun yanı sıra hükümetimizin yem fiyatlarının düşmesi yönündeki çabaları ve yetiştiriciye ucuz saman temin etmesi de fiyatların düşmesinde etken rol oynadı" dedi.

Aydın, hayvan fiyatlarındaki yükselmenin bir süre daha devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ayhan Mergen/ Sema Kaplan

Yayıncı: Necdet Doğruyol - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Canlı Hayvan Fiyatları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement