Side Koruma Amaçlı İmar Plana Onay Verildi - Son Dakika
Yerel

Side Koruma Amaçlı İmar Plana Onay Verildi

Side Koruma Amaçlı İmar Plana Onay Verildi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side belde Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan son onayı alan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı yasal prosedürü tamamlandı.

27.08.2013 16:42

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side belde Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan son onayı alan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı yasal prosedürü tamamlandı.

Side Belediyesi tarafından hazırlanan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, 19.03.2013 gün ve 1497 sayılı Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararı ile 'Side Antik Kenti Kentsel ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Uygulama Revizyon İmar Planı ve Plan Hükümleri'nin onaylanmasıyla yaklaşık 2,5 yıllık bir süreçte sonlandırılmıştı.

Plan, 21 Ağustos'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu (PİDİK) tarafından da onaylanarak yasal prosedürünü tamamladı.

Side Koruma Amaçlı Revize İmar Planı; İ.Ö. 1405 yılında kurulan, çağlar boyunca Anadolu'nun kaderini paylaşan, çeşitli uygarlıkları konuk eden, Girit Göçü ile bugünkü yaşamına başlayan Antik Side Kenti'ni, 110 yıldır Antik Side ile iç içe yaşayan, önceleri Selimiye Köyü şimdilerde ise Side Beldesi olan tarihi kenti korumayı amaçlıyor. Bilimsel, uygulanabilir, sürdürülebilir, sağlıklı, arkeolojiyi ve yaşayanları gözeten bir plan olma özelliği taşıyan planın ilk çalışmalarına Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar başkanlığında, Side Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekip tarafından kurulun da onayı alınarak 28.10.2010 tarihinde başlandı.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; "Bu planda emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Kentler Birliği, Çekül Vakfı, Anadolu Üniversitesi Side Kazı Heyeti, Side Esnaf Birliği, Selimiye, Yalı ve Kemer Mahalle Muhtarlıkları ve Side halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Adım adım ve emekle katettiğimiz önemli aşamaların ardından, hem Side hem de ülke turizmine katkı sağlayacak bu plan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan da onay aldı. Bir belde belediyesi olarak yasal prosedürlerini tamamladığımız bu dev proje ile gurur duyarken, ülkemize ve Side'ye hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Side Koruma Amaçlı İmar Plana Onay Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement