Şeyhoğlu, Kütüphaneler Zincirinin 34. Halkasını Belçika'da Açıyor - Son Dakika
Yerel

Şeyhoğlu, Kütüphaneler Zincirinin 34. Halkasını Belçika'da Açıyor

Şeyhoğlu, Kütüphaneler Zincirinin 34. Halkasını Belçika\'da Açıyor

Sarıgöl Özel Nehir Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretmenlik yapmakta olan yazar Recai Şeyhoğlu, kütüphaneler zincirinin 34.'sünü Belçika'da açıyor.

14.05.2013 12:53

Sarıgöl Özel Nehir Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretmenlik yapmakta olan yazar Recai Şeyhoğlu, kütüphaneler zincirinin 34.'sünü Belçika'da açıyor.

Alevi Kültür Merkezlerince konferans vermesi için Belçika'ya davet edilen Recai Şeyhoğlu, Charleroi'de verdiği konferansta kütüphanecilik çalışmalarını anlattı, soruları yanıtladı. Bir araya geldiği gurbetçiler, çocuklarının Türk edebiyatını öğrenmeleri ve sevmeleri gerektiğini belirterek Şeyhoğlu'ndan destek istediler. Gurbetçi vatandaşlar, "Çocuklarımız, Fakir Baykurt, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Sait Faik, Sabahattin Ali gibi ozan ve yazarların kitaplarıyla edebiyatımızı daha iyi öğrenmeli. Bu nedenle bir kütüphaneye ihtiyacımız var" dediler.

Şeyhoğlu da, bu öneriyi yerinde bularak hemen hazırlıklara başladı. Charleroi'de 34. kütüphanenin iki bin kitapla yaz aylarında açılacağını belirten Recai Şeyhoğlu, yaptığı açıklamada, "Belçika'nın Charleroi kenti Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı 200 bin nüfuslu şirin bir kent. Burada Türk edebiyatını önemeli isimlerinden oluşacak olan 2000 kitap barındıracak Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'ni açmak için çalışmalar tamamlandı. Yaz aylarında bu emelimiz gerçek olacak. Annem ve kendi adıma açacağımız kütüphanenin 34.'sü olacak. Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuz, ilk kez yurt dışında kütüphane açacak olmamızla ikiye katlanıyor" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şeyhoğlu, Kütüphaneler Zincirinin 34. Halkasını Belçika'da Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement