Şeyhoğlu, İlk Özel Kütüphaneyi Belçika'da Kuracak - Son Dakika
Yerel

Şeyhoğlu, İlk Özel Kütüphaneyi Belçika'da Kuracak

Şeyhoğlu, İlk Özel Kütüphaneyi Belçika\'da Kuracak

Kurduğu kütüphünelerle adından sözettiren Eğitimci Ricai Şeyhoğlu, geçtiğimiz Mayıs ayında, Belçika'da Alevi Birlikleri Federasyonu'nca düzenlenen bir etkinlikte eğitim-siyaset-kültür ve kütüphanecilik konusunda bir konferans vermiş, ardından...

05.08.2013 09:54

Kurduğu kütüphünelerle adından sözettiren Eğitimci Ricai Şeyhoğlu, geçtiğimiz Mayıs ayında, Belçika'da Alevi Birlikleri Federasyonu'nca düzenlenen bir etkinlikte eğitim-siyaset-kültür ve kütüphanecilik konusunda bir konferans vermiş, ardından Türklerin yoğun olarak yaşadıkları 200 bin nüfuslu Charleori şehrinde 35.Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi açma sözü vermişti. Belçika'dan Türkiye'ye gelen Şahmettin Özden, Belçika Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nu yetkilileri Şeyhoğlu'na iade-i ziyarette bulundu.

YURT DIŞINDA İLK ÖZEL KÜTÜPHANE OLACAK:

Recai Şeyhoğlu, Charleori kentinin aynı zamanda sanayi, eğitim ve kültür merkezi olduğunu belirterek, "Gurbetçiler, çocuklarının Türk edebiyatını kendi dilleriyle öğrenmelerini istiyorlar. Bunun için de Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Sait Faik, Sabahattin Ali, Bekir Yıldız, Orhan Kemal, Ferit Edgü, Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşar Kemal, Tarık Dursun K., Ahmet Büke gibi ozan ve yazarların kitaplarıyla dolu bir kütüphane istiyorlar. Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Dadaloğlu da aranan yazarlar arasında. ZiYaretime gelen arkadaşlarımla birlikte ilk etapta 200 kitap seçtik ve aldık. Hedefimiz bin kitap alarak en kısa zamanda Belçika'ya ulaştırmak. Nermin Uygur'un felsefi kitaplarından da temin ettim." dedi.

Belçika'da yaşayan Şahmettin Özden ve Oktay Taş'ı Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Recai Şeyhoğlu, konuklarının Belçika'da önümüzdeki günlerde açacakları 35. Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi için Şeyhoğlu Ailesi'nin kütüphanelerini ve çalışmalarını yerinde görmek için geldiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti.

" Bergama'nın güleryüzlü-çalışkan belediye başkanı Mehmet Gönenç'i ziyaret ettik. Ziyaret sırasında Sayın Gönenç, Avrupalı konuklarına zamanı yettiğince Bergama'yı ve 1937'den buyana aralıksız süren kermesleri ve parşömeni anlattı. Konuklarının sorularını yanıtladı. Onlara Bergama'yı anlatan kitaplar armağan etti. Oktay Taş ve Şahmettin Özden, kültür adamı-siyasetçi başkanı açılacak olan 35. kütüphane için Belçika'ya davet ettiler. Ayrıca da 200 bin nüfuslu Charleroi ile Bergama'nın kardeş şehir olmasını önerdiler." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şeyhoğlu, İlk Özel Kütüphaneyi Belçika'da Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement