SEÜ'de Şeb-i Arus Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

SEÜ'de Şeb-i Arus Töreni Yapıldı

SEÜ\'de Şeb-i Arus Töreni Yapıldı

SEU Öğrenci Konseyi, Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümünüdüzenledikleri törenle kutladı. Şeb-i Arustöreninde sema gösterisi gerçekleştirildi.

24.12.2014 16:08

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) öğrencileri, gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel aktivitelere bir yenisini daha ekledi. Hz. Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümünü anlamlı bir törenle kutladı. SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan'ın katıldığı Şeb-i Arus merasimine üniversite öğrencilerive personeli de yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan SEU Rektörü Doğan, Hz. Mevlana'nın soluğunun ilim, irfan, aşk ve heyecanı ile asırlar ötesine ulaştığını söyledi. Mevlana'nın yaşadığı dönemde siyasi, sosyal ve kültürel anlamda sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Doğan, "Böyle bir dönemde Hazreti Mevlânâ, engin hoşgörü ve müsamaha anlayışıyla herkese kucak açmışve böylece kargaşa, fitne ve tefrika ortamı için âdeta bir iksir vazifesi görmüştür." dedi.

Gönül insanı Hz. Mevlânâ'nın sevginin sembolü Yunus Emre'yi bile etki alanına alacak atmosferi oluşturduğunu ifade eden Doğan, "O yüce kamet, ruhunun ilhamlarını etrafına toplanan bu insanların içine boşaltmak suretiyle çağları aydınlatacak örnek tipler yetiştirmiştir." diye konuştu.

Ardından SEU öğrencilerinden Sibel Bağcıer, Hz. Mevlana'dan, Fatoş Öztürk de Şems-î Tebrizi'den anlamlı sözleri paylaştı. Ardından semazenler, sembolik olarak, kâinatın oluşumunu, insanın âlemde dirilişini, Yüce Yaratıcı'ya olan aşk ile harekete geçişini ve kulluğunu idrak edip 'İnsan- ı Kâmil'e doğru yönelişini ifade edensema ayinini gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEÜ'de Şeb-i Arus Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement