Sersanat Karma Sergisi, Eski Tamirhane Sanat Galerisi'nde Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sersanat Karma Sergisi, Eski Tamirhane Sanat Galerisi'nde Açıldı

Sersanat Karma Sergisi, Eski Tamirhane Sanat Galerisi\'nde Açıldı

Sadece Sanat Karma Sergi Grubu (SERSANAT) resim ve heykel karma sergisi, Urla Belediyesi’nin Eski Tamirhane Sanat Galerisi’nde sanat severlerin beğenisine sunuldu.

28.02.2014 12:01

Sadece Sanat Karma Sergi Grubu (SERSANAT) resim ve heykel karma sergisi, Urla Belediyesi'nin Eski Tamirhane Sanat Galerisi'nde sanat severlerin beğenisine sunuldu. Urla Belediyesi ve Özel Güzelbahçe Müzik ve Sanat Merkezi'nin katkılarıyla açılan sergide 10 sanatçının eserleri sergileniyor.

Hayal İrtegün, Mustafa Ali Kasap, Zeynep Salman, Maksut Kesici, Yeşim Gülseven, Aytül Güler, Çetin Davran, Eda Anı, Bilter Anı, Mehmet Akkaya'nın eserlerinden oluşan karma serginin açılış kokteyli Maksut Kesici'nin Saz Resitaliyle davetlilere keyifli saatler yaşattı.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun katıldığı açılışta ayrıca, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti, 1916 doğumlu, Cumhuriyet Kadını Ayşe Mayda'da yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Mustafa Ali Kasap, sanat yalnızca şehrin estetik duygusunu geliştirmez, o şehri güzelleştirdiği gibi büyütür de" dedi. İnsanları bir araya getiren kan bağı, aynı takımı ve ya partiyi tutmak gibi kavramlar vardır. Biz ise sanat için bir araya geldik diyen Kasap, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur." sözlerine yer verdi.

Efe kadınlarının resmedildiği eserlerin yanı sıra, davetlilere küçük bir sürpriz hazırlayan Sersanat, Mehmet Akkaya'nın Kökler resim sergisinde kullanılmak üzere hazırladığı tuale tüm katılımcılardan izler uyguladı.

Sersanat karma sergisi Urla Belediyesi Eski Tamirhane Sanat Galerisinde 5 Mart 2014 tarihine kadar görülebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sersanat Karma Sergisi, Eski Tamirhane Sanat Galerisi'nde Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement