Serbest Bölge'deki Yat Üreticileri Sıkıntılı - Son Dakika
Yerel

Serbest Bölge'deki Yat Üreticileri Sıkıntılı

Serbest Bölge\'deki Yat Üreticileri Sıkıntılı

Antalya Serbest Bölge Müdürü Ahmet Kar ve ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti.

12.02.2014 14:26

Antalya Serbest Bölge Müdürü Ahmet Kar ve ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İssi, Ali Bahar ve Ömer Dinç'in de katıldığı ziyarette Kemer Yolu üzerinde inşası devam eden Balıkçı Barınağı'nın üst yapı ihalesinin halen yapılmamasının oluşturduğu sorunlar konuşuldu. Üst yapı tamamlanmadığı için Serbest Bölge içindeki balıkçıların bu bölgeye taşınamadığı kaydedildi.

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, Serbest Bölge sınırları içinde bulunan balıkçıların yeni yapılan Balıkçı Barınağı'nın taşınması konusunda halen bir adım atılmadığını belirterek, "Bölgemizde üretilen yatların boyları uzadı. Halen 60 metreye kadar lüks yat yapılıyor. Önümüzdeki aylarda 60 metrelik ve 47 metrelik iki lüks yat denize indirilecek. Mevcut rıhtım yetersiz. Balıkçı barınağı sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Süre uzadıkça yat sektörünün rahatsızlığı artıyor. Bu nedenle bir an önce ihalenin yapılıp balıkçıların taşınması gerekiyor" dedi.

ATSO Başkanı Budak da, Serbest Bölge ve Antalya Limanı'nın Antalya'daki bozuk kentleşmenin en çarpıcı örneklerinden birisi olduğunu söyledi. Antalya Limanı ve Serbest Bölge'nin çevresindeki genişleme alanının doğru planlanmamasının limanın etkin çalışmasından, trafik sorununa kadar çok sayıda problemi doğurduğunu belirten Budak, "Bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebi, maalesef kent vizyonunun bugüne kadar doğru şekilde ortaya konamaması, çarpık kentleşmeyi önleyecek önlemlerin alınmamış olması" diye konuştu.

Antalya Serbest Bölgesi'nin lüks yat konusunda dünya çapında bir ün kazandığını belirten Budak, "Serbest Bölge, Türkiye'de kümelenme konusunda başarılı bir örnek. Bölgemizi, kurumlar arasında yaşanan sorunlara kurban etmemek gerekiyor. Umarım Balıkçı Barınağı'nda yaşanan sorunlar bir an önce çözülür ve balıkçılar kendi yerlerine taşınır. Biz de oda olarak bu konuyu, sürecin hızlanması için ilgili mercilere taşıyacağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serbest Bölge'deki Yat Üreticileri Sıkıntılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement