Şenkaya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı - Son Dakika
Yerel

Şenkaya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı

Şenkaya\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı

Şenkaya'da Cumhuriyetin 90.yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

29.10.2013 15:06

Şenkaya'da Cumhuriyetin 90. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı J. Yzb. Selami Keskin ve Belediye Başkanı Görbil Özcan Kaymakamlık makam odasında tebrikleri kabul etti.

Tebrikleri kabulünün ardında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programına geçildi.

Buradaki programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanıldı. Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı J. Yzb. Selami Keskin ve Belediye Başkanı Görbil Özcan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını Şenkaya Kaymakamı Murat Şener yaptı.

Kaymakam Murat Şener; "Bundan doksan yıl önce Kurtuluş Savaşının akabinde verilmiş olan büyük mücadelenin sonucunda Ulu Önder Atatürk'ün bize armağanı Cumhuriyetin 90'ıncı yılındayız. 29 Ekim 1923 de Ulu Önder Atatürk daha Erzurum Kongresi sırasında temellerini attığı ve fikrinde zihninde oluşturduğu Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde bir gece öncesinde arkadaşlarına açıklayarak ilan etmiştir. 1923'ten bugüne doksan yıl gibi bir süre geçti. Yıllardır söylediğimiz genç Cumhuriyet sözü artık geçerliliğini yitirmiştir. Doksan yıllık büyük bir Cumhuriyetiz artık. Tabi milletimizin devlet geleneği binlerce yıla dayanır ama Cumhuriyetimiz doksan yaşında. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne gelişimiz ve bugünden cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılındaki hedeflere ulaşmamız için tek ihtiyacımız çalışmak, bunun yanında her zaman söylenen şey birlik ve beraber olmak. Birlik olmak, beraber olmak ve millet olmak en önemli ihtiyaçlarımızdan bir başkası da bu. Bunun içinde bir millet olmak için, birlik olmak için, beraber olmak için, küçük ayrışmalara, etnik kökenlere, dini kökenlere dayalı ayrım yapmadan birlik olabilmenin, millet olabilmenin farkına varmak gerekir. Bunun içinde millet kavramının ne olduğunu iyi bilmek gerekir. Bu gün bir çok yerde 72 buçuk milletten bahsedilir. Türkiye'de yaşayan 72 buçuk milletten bahsedilir. Bu kavram çerçevesinde düşündüğümüz zaman yani milleti uluslar arası tanımı olarak düşündüğümüz zaman Türkiye'de yaşayan tek bir millet vardır. Oda Türk Milletidir. Ortak dil Türkçedir. Ortak tarih vardır. Bur da yaşayan bu memlekette yaşayan hep bahsedilen Kürdü, Lazı, Çerkezi vesaire sayılır. Ama bunlar aynı dili konuşan, aynı ortak kültüre sahip ve beraber yaşama arzusu içerisinde olan insanlardır. Etnik kökenleri farklı olsa bile millet kavramı çerçevesinde değerlendirdiğimiz zaman ortak dili olan, ortak tarihi olan ve beraber yaşama arzusu olan insanların oluşturduğu topluluk millettir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde var olan millette Türk Milletidir.

Atatürk'ün söylediği, Ne Mutlu Türküm Diyene sözü alelade söylenmiş, günü birlik söylenmiş bir söz değildir. Düşünülerek söylenmiş ve alt yapısı iyi oluşturulmuş bir sözdür. Türküm diye biliyorsak o zaman Türk'üz. Etnik kökeni araştırmadan ben Türküm dediği zaman iş bitmiştir. Millet kavramı çerçevesinde uluslararası camiada geçerli olan kavram çerçevesinde milleti düşündüğümüz zaman bu Türk Milletidir. Dolayısıyla bizim ihtiyacımız olan ruh bizim ihtiyacımız olan duygu budur." dedi.

Konuşmanın ardında şiirler okundu. Hüseyin Köycü Ortaokulu öğrencileri folklor gösterileri ile müzik eşliğinde step gösterilerini sundu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü vesilesiyle okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlendi.

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İlçe Kaymakamı Murat Şener, Ortaokullar arası düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı J. Yzb. Selami Keskin ve Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Görbil Özcan verdi.

Kutlama programı Şenkaya Lisesi Bando takımı eşliğinde, tören yürüyüşü ile sona erdi.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı J.Yzb. Selami Keskin, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Cumhuriyet Savcısı Osman Nas, Emniyet Amiri Faruk Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Tekin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ilçe halkı ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenkaya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement