Selçuk Tıp'tan Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'tan Ücretsiz Sağlık Taraması

Selçuk Tıp\'tan Ücretsiz Sağlık Taraması

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nin organizasyonu ve Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin destekleriyle Selçuklu ilçesinde bulunan Melikşah Anaokulu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

14.12.2012 14:09

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nin organizasyonu ve Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin destekleriyle Selçuklu ilçesinde bulunan Melikşah Anaokulu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık taramasına Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen ve Okul Müdürü İsa Kaya katılırken, taramayı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran başkanlığında bir ekip gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, çocukluk döneminde yapılan sağlık taramasının çok önemli olduğunu belirterek, "Sağlıklı nesillerden oluşan bir toplum oluşturmak için hepimize çeşitli görevler düşmektedir. Sağlık taramaları gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlayacaktır. Toplumumuzda sağlık taramalarının yaygınlaşması hastalık öncesi alınacak önlemleri de artıracaktır. Bu tür etkinliklerimize zaman buldukça devam edeceğiz" dedi.

Toplam 150 öğrencinin sağlık taramasından geçirildiğini söyleyen Melikşah Anaokulu Müdürü İsa Kaya, "Okulumuzda sık sık sağlık taraması yaptırıyoruz ancak bu şekilde kapsamlı olanı ilk kez yapıldı. Özellikle bu soğuk havalarda taramanın yapılması çocuklarımız için çok daha anlamlı ve önemli olmaktadır. Tarama sonuçları hakkında velilerimizi bilgilendireceğiz. Bu taramada bize destek veren başta Dekanımız, Başhekimimiz ve doktorlarımıza çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

"TARAMA ERKEN TANI VE TEDAVİDE ÖNEMLİ"

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, 150 öğrenciye kalp, karın, kulak, burun, boğaz ve diş taraması yaptıklarını belirterek, "Çocukluk döneminde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Bu tür sağlık taramalarında anne babanın fark edemediği hastalıklar fark edilebiliyor. Sağlık taraması sırasında herhangi bir rahatsızlığı olan çocuğumuzun formunu doldurup ailesine okul yöneticileri aracılığıyla ulaştırıyoruz. Aileler de çok geç kalmadan çocuklarını doktora götürüp gereken tedaviyi yaptırabiliyorlar" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'tan Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement