Satranç, Anaokullarında Öğretilecek - Son Dakika
Yerel

Satranç, Anaokullarında Öğretilecek

Satranç, Anaokullarında Öğretilecek

Satranç Federasyonu Başkanı Tülay: "Ana sınıflarında satrancın müfredata eklenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz.

23.01.2015 11:27

HALİL İBRAHİM TAŞEL - Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, anaokullarında satrancın müfredata eklenmesiyle ilgili çalıştıklarını belirterek, "Bir noktaya geldik, muhtemelen anaokullarına ikinci dönem eklenmiş olacak" dedi.

Tülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun 480 binin üzerinde lisanlı sporcu sayısıyla ilk sırada yer aldığını söyledi.

Satranca 5-6 yaşında başlandığını ifade eden Tülay, şunları kaydetti:

"Özellikle 6 yaş grubuyla ilgili çalışmalarımız son birkaç yılda yoğunluk kazandı. 6 yaş ya da küçük yaşta satranca başlayan çocuklar araştırmalarımıza göre daha uzun süre satrançta kalıyor. Okul öncesi önemli bir hazırlık süreci. Satranç öğrenmiş olmaları, okula hazırlık anlamında da çok önem kazanmış oluyor. Ana sınıflarında satrancın müfredata eklenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bir noktaya geldik, muhtemelen anaokullarına ikinci dönem eklenmiş olacak."

Tülay, yeni yılda önemli etkinliklere başladıklarını vurgulayarak,  25 Ocak'ta başlayacak Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nın 7 Şubat'ta sona ereceği bilgisini verdi .

Şampiyonaya şu ana kadar bin 500'ün üzerinde sporcunun kayıt yaptırdığını dile getiren Tülay, "7-12 yaş grubunda veliler ve antrenörlerle 3 binden fazla misafir ağırlayacağız. Antalya'nın Manavgat ilçesinde eş zamanlı Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası yapıyoruz. Bu, yeni konsept. Daha önce farklı zamanlarda yapılıyordu ama biz çocuklarla büyüklerin aynı ortamı paylaşmalarını önemsedik. Emektarlar ve Küçükler Türkiye Şampiyonası'nı eş zamanlı aynı mekanda yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Tülay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdikleri "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi"nin, bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirildiğini anlattı.

Projeyi çok önemsediklerine dikkati çeken Tülay,  "Satranç camiasında Kocaeli projesi olarak biliniyor. İlkokul birinci sınıfa başlayan her çocuğa, satranç takımı ve temel eğitim kitabı veriliyor. Özellikle sınıf öğretmenleri eğitilerek, haftanın iki saatini satranca ayırmaları sağlanıyor. Bu, diğer il ve ilçelere örnek olmasını istediğimiz bir proje, birçok ilçede yapıldı. Bazı illerle de görüşme halindeyiz. Çocuklar üzerinde etkili olan bir proje" değerlendirmesinde bulundu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Satranç, Anaokullarında Öğretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement