Sanatın Kalbi Eskişehir'de Atacak - Son Dakika
Yerel

Sanatın Kalbi Eskişehir'de Atacak

Sanatın Kalbi Eskişehir\'de Atacak

Eskişehir, 22 Kasım gecesi, ünlü bestekâr Hüseyin Erbay’ın 50. sanat yılı dolayısı ile 60’a yakın sanatçının sahne alacağı özel konsere ev sahipliği yapacak.

09.11.2015 13:39

Eskişehir, 22 Kasım gecesi, ünlü bestekar Hüseyin Erbay'ın 50. sanat yılı dolayısı ile 60'a yakın sanatçının sahne alacağı özel konsere ev sahipliği yapacak.

Türk Sanat Müziği'ne yarım asır harcayan, sanat hayatı boyunca 120 besteye imza atan, yüzlerce sanatçı ve çok sayıda besteci yetiştiren, koro şefliği ile sanatı en başarılı şekilde özel yeteneklere de dönüştüren bestekar ve Türk Sanat Müziği duayeni Hüseyin Erbay, sanatta 50.yılını özel bir konser ile kutlayacak. 22 Kasım Pazar 20.00'de Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konserde Erbay'ın 50. sanat yılının yanı sıra, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu'nun 40. yılı ve Çocuk Korosu'nun da 25. yılı kutlanacak. 60'a yakın sanatçının sahne alacağı konser ile Türk Sanat Müziği'nin kalbi o gece Eskişehir'de atacak.

DÜNYA LİTERATÜRÜNE GİRDİ

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Erbay, 50 yıllık sanat hayatında iz bırakanları da basın mensupları ile paylaştı. Geceye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erbay "Türk Müziği açısından Eskişehir'de ve Türkiye için de tarihi bir gece yaşanacak. Sanat müziğinin kalbi Eskişehir'de atacak. O gün, TRT'de sanatçılık görevini sürdüren hem benim yetiştirdiğim hem de değerli dostlarımın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı Eskişehir'e gelerek geceye katılacak. Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi'nde sanat müziğinde uzun yıllar emek verdim. Orada çok sayıda sanatçı ve bestekar yetiştirdim. Koromuz şuanda ise 178 kişiye eğitim veriyor. Biz adı konmamış bir eğitim yuvasıyız. Benim yetiştirdiğim kişiler arasında şuan Türkiye'nin 10 kentinde koro şefliği yapan sanatçılarımız var. İsmim Türk Müziğinde dünya literatürüne girdi. Şu ana kadar 120 bestem var. Bunların 73'ü TRT repertuvarından geçti. 32 eserim ise okundu. 2 eserim albümde yer aldı. 20 beste yarışmasına katıldım, bunlardan 15'inden ödülle döndüm" dedi.

50 yıllık sanat hayatının 40 yılında Eskişehir basınının da kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını dile getiren Erbay, 1975 yılından bu yana kendisi ile ilgili yerel basında çıkan haberlerin yer aldığı 40 yıllık basın arşivini de katılımcılara gösterdi.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

Toplantıya katılan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy da, Erbay için düşüncelerini şu cümlelerle aktardı:

Hüseyin Erbay, Eskişehir'in önemli bir değeri. Biz Eskişehir'i kültür ve sanatın kalbi yapmak için çabalıyoruz. Hüseyin Erbay da bu anlamda sanatı ve hocalığı ile kentimize büyük katkı sağlıyor. Erbay, hem bir sanatçı, hem bir eğitici, hem bir bestekar, bir duayen ve koro şefi. Böylesi değerli bir sanatçının 50. Sanat yılına tanık olmak da ayrı bir gurur. 22 Kasım'daki özel geceye ve bu muhteşem konsere tüm halkımızın katılım sağlamasını diliyoruz. Bu onuru hep birlikte yaşayalım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanatın Kalbi Eskişehir'de Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement