Sağlıkçıların Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçıların Gözaltına Alınmasına Tepki

Sağlıkçıların Gözaltına Alınmasına Tepki

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.

18.06.2013 17:21

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, sağlık çalışanlarının Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan vatandaşlara yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmasını kınadı.

Tabip Odası ve SES Şubesi tarafından Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan ortak açıklamaya çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.

Burada yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarında sağlık emekçilerinin gözaltına alındığını belirten Dr. Büyent Yılmaz, "Şiddet ortamında hayatını kaybeden 4 yurttaşımızın yanı sıra 10 bine yakın yurttaşımızın yaralandığı bir olağanüstü durum tablosu ile karşı karşıyayız. Ağır ve ölümcül yaralanmaların yanı sıra çok sayıda acil ilk yardım müdahalesi gerektiren tıbbi yardım ihtiyacı olduğunu yaşayarak gördük. Bu ihtiyaca karşılık gönüllü hekimler, tıp öğrencileri ve sağlık çalışanları kendi inisiyatifleri ile destansı bir özveri göstermiş ve binlerce kişinin ilk yardım ihtiyacını karşılamıştır" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığının hak arayan vatandaşları 'karşı taraf' olarak algılaması nedeniyle hızla sahra çadırları, ambulans takviyesi, hekim desteği sağlamamasının büyük bir sağlık açığını gösterdiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, şunları söyledi:

" Türkiye'nin birçok ilinde hekimler, tıp öğrencileri ve sağlık emekçileri gönüllü olarak sağlık hizmeti vermelerine rağmen devletin tehditi, baskısı ve şiddetinde maruz kalmıştır. İlimizde iki intörn doktor beyaz önlükleriyle yoğun gaza ve şiddete maruz kalan halka ilk yardım için çabalarken gözaltına alınıp daha sonra bırakılmıştır. Ülkemizin dört bir yanında süren bu özgürlük ve haysiyet mücadelesinde hekim, sağlık emekçisi ve tıp öğrencisi olarak büyük emek harcayan yüzlerce meslektaşımıza bir kez daha teşekkür ediyor, katkılarını sürdürmeye davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçıların Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement