S.ü Rektörü Prof. Dr. Erman: "İhtiyaca Cevap Verecek Yeni Bölümler Açılması İçin Çaba Harcıyoruz" - Son Dakika
Yerel

S.ü Rektörü Prof. Dr. Erman: "İhtiyaca Cevap Verecek Yeni Bölümler Açılması İçin Çaba Harcıyoruz"

S.ü Rektörü Prof. Dr. Erman: "İhtiyaca Cevap Verecek Yeni Bölümler Açılması İçin Çaba Harcıyoruz"

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Erman, bölge ihtiyaçlarına cevap verecek, fakülte ve bölümlerin açılması için çaba harcadıklarını söyledi.

05.03.2013 09:55

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, bölge ihtiyaçlarına cevap verecek, fakülte ve bölümlerin açılması için çaba harcadıklarını söyledi..

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, basın kuruluşları temsilcilerini ziyarette yaptığı konuşmada, üniversitede çok yönlü bir çalışma içerisinde olduklarını, bir yandan hızla öğretim elemanı açığını kapatmaya çalışırken öte yandan da yeni bölüm açma çabasında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İhtiyaca cevap verecek yeni bölümler açılması için çaba harcıyoruz. Bu alanda iyi mesafe aldık. Gelecek öğretim yılından itibaren ilahiyat, ziraat ve iktisadı ve idari bilimler fakültelerimiz ilk defa öğrenci alacak. Buna paralel olarak mevcut fakülte ve yüksek okullarımızda da yeni bölümlerin açılması kesinlik kazandı. Ayrıca bir çok fakülte ve yeni bölümlerin açılması için de YÖK'e müracaat ettik. Bunları titizlikle takip ediyoruz. Yeni fakülte ve bölüm açarken, detaylı inceleme ve potansiyel araştırması yapıyor, öncelikle bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Bu yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla birlikte 5 bin 100 civarında olan öğrenci sayımız hızla artacaktır. Yaptığımız duyurularla öğretim elemanı açığımızı hızla kapatmaya çalışırken, üniversitemizi araç gereç ve donanım açısından da bölgemizin en iyi üniversiteleri arasına girmesini sağlıyoruz. Amacımız en kısa sürede üniversitemizi eğitim kalitesi, akademik yayınlar, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı açısından ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden biri haline getirmektir."

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın

Yayıncı: Necdet Doğruyol - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel S.ü Rektörü Prof. Dr. Erman: 'İhtiyaca Cevap Verecek Yeni Bölümler Açılması İçin Çaba Harcıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement