Reyhanlı'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Reyhanlı'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Reyhanlı\'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Reyhanlı Kaymakamı Güler, yerel seçimlerde ilçede alınan tedbirleri, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve ajansların temsilcileriyle paylaştı.

26.02.2014 20:04  Güncelleme: 20:44

HATAY (İHA) – Hatay'ın Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, 30 Mart 2014'de ülke genelinde yapılacak olan yerel seçimler sürecinde ilçemizde alınan tedbirleri, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve ajansların temsilcileriyle paylaştı.

Kaymakamlık brifing salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Güler, seçimlerin ilçe için bir demokrasi şöleni havası içerisinde geçmesini diledi. Güler, "Yaklaşan seçimler öncesinde ilçemizin konuları ile ilgili olarak varsa önerilerinizden ve katkılarınızdan yararlanmak amacı ile bir araya geldik. İlçemizin her bir konusu, her bir hemşehrimizin memnuniyeti hiç şüphesiz bizim için çok önemli ve değerlidir" dedi.

Medya kuruluşlarının gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Güler, "Hepimizin desteği ile her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, mutlu ve aydınlık bir geleceğin önemli bir güvencesidir. Seçimlerin bu zamana kadar olduğu gibi ilçemize yakışır şekilde demokratik bir şölen havasında geçmesini temenni eder bu konuda yaptığınız ve yapacağınız katkılar için de teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaymakam Güler, "Güvenlik stratejisi açısından hassas bir bölgedeyiz. Gözler bizde olacak. Sınır da yaşanan patlamaları da dikkate alarak önemli ölçüde güvenliklerimizi artırdık. Seçimin başlamasından sona ermesine kadar demokratik ortamda ve huzur içinde olmasını sağlayacağız" dedi.

11 Mayıs'ta ilçede yaşanan patlamadan sonra gergin olan kamuoyunun psikolojik olarak rahatlatılmasına önem verdiklerini söyleyen Kaymakam Güler, "30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimin huzur ve güven ortamında geçmesini istiyoruz. Süreç başladı. Herhangi bir sıkıntının olmaması için gerekli önlemlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar" dedi.

Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Bülent Gülbaz ve Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, seçimin en iyi şekilde sonuçlanması için güvenlik kuvvetleri olarak tedbirlerini aldıklarını ve özellikle dışarıdan gelecek tehlikelere karşı da çalışmalarını yaptıklarını, gerekli önlemleri aldıklarını ifade ettiler.

"SURİYELİLERİN OY KULLANMALARI HUKUKEN VE FİİLEN MÜMKÜN DEĞİL"

İnsani gerekçelerle geçici olarak misafir edilen Suriyelilerin seçimlerde oy kullanacakları yönündeki haberlere de değinen Güler, "Ülkemizde geçici olarak insani gerekçelerle misafir edilen Suriyelilerin, T.C. vatandaşı olmadıkları için oy kullanabilmeleri hukuken ve fiilen mümkün değildir" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının ve yerel gazete sahiplerinin görüşleri alındı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reyhanlı'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement