"Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları" Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

"Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları" Fotoğraf Sergisi

"Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları" Fotoğraf Sergisi

25 milyon yolcu' kategorisinde 'Avrupa'nın en iyisi' seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı Türkiye turizmine katkı sağlamak amacı ile sergiler düzenliyor.09-16 Haziran tarihleri arasında "Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar"...

09.07.2012 17:44

25 milyon yolcu' kategorisinde 'Avrupa'nın en iyisi' seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı Türkiye turizmine katkı sağlamak amacı ile sergiler düzenliyor.

09-16 Haziran tarihleri arasında "Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Fotoğrafları" başlığı ile düzenlenen serginin açılışı Antalya Hava limanı İç Hatlar Terminalinde yapıldı.

Akhisar'ın sahip olduğu 9 bin yıllık bir geçmişin fotoğrafları bulunan serginin açılışına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Antalya Baş Müdürü Osman Serdar, ICF Airports Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, ICF Airports Eş Genel Müdürü Alexander Laukemman katıldı.

Sergilenen fotoğraflarda 5 bin yıllık bir 'kentlilik bilinciyle' zengin bir tarih ve kültürel dokuya sahip olan Akhisar'ın arkeolojik geçmişi ve bugününe ait görüntüler yer alıyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan ICF Airports Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş havalimanlarının ülke itibarı açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Ülkeye girişte ilk, çıkışta ise son intibanın yaşandığı mekanların havalimanı olduğunu belirten Keleş şöyle konuştu:

"Bu yüzden de ICF Airports Antalya Havalimanı olarak Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri, yolcularımıza en iyi şekilde tanıtmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Her gün farklı kültür ve milletlerden binlerce yolcuya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiyemizin sahip olduğu değerleri ve doğal güzellikleri en iyi şekilde tanıtmayı kendimize amaç edindik ve bu amaçla da havalimanımızda çeşitli etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Bu sadece bir başlangıç. Türk turizmine katkı sağlamaya yapacağımız etkinliklerle bundan sonra da devam edeceğiz. Hep birlikte ülkemizin, bölgemizin kalkınmasına katma değer sağlayacak her türlü tanıtıma imza atmağa hazırız."

Tüm varlıkların öncelikle bilinmek ve tanınmak istediğini söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızır "Kentler de böyledir. Bilinmeyi ve tanınmayı arzu ederler. Biz de biricik kentimiz Akhisar'ımızın tanıtımını böyle bir mekanda gerçekleştirmek istedik" dedi.

Serginin ilkini İstanbul'da yaptıklarını söyleyen Başkan Hızır konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"İkincisini Antalya'da yapıyoruz. Bu bizim için ayrıca mutluluk sebebi. Akhisar son dönemlerde futbol kulübü ile anılan bir kentimiz. Süper Lig'e çıkıp büyük bir başarıya imza atmakla Türkiye'de tanındı. Fakat bizler 9 bin yıllık tarihi bir zenginliği olan ve bunu 5 bin yılında kentlilik bilincine sahip olan bir kentten bahsediyoruz. Bu zenginlik içerisinde birçok yaşanmışlıklar vardır. Bu yaşlanmışlıkların hepimizin ortak değeri olduğu düşüncesindeyiz. Bunları da paylaşmak istiyoruz. 5 bin yıllık zenginlik içerisinde bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığımız için dünya için de Akhisar çok önemli bir kenttir. Bu ortak deneyimlerin paylaşılması gerekiyor."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından ise sergilenen fotoğraflar hakkında bilgi verildi.

09.07.2012 17: 23: 15

TSI

NNNN - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde Akhisar Kadrajları' Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement