Rektör Ersoy Makamını Öğrenciye Devretti - Son Dakika
Yerel

Rektör Ersoy Makamını Öğrenciye Devretti

Rektör Ersoy Makamını Öğrenciye Devretti

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof.Dr.Adem Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında rektörlük makamını, 7.sınıf öğrencisi Halil Güre'ye devretti.

22.04.2013 18:14

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında rektörlük makamını, 7. sınıf öğrencisi Halil Güre'ye devretti. Güre'nin makama geçer geçmez ilk işi, Çukurova Üniversitesi'nin Bahar Şenlikleri'nin Seyhan ilçesinde yapılması için temaslarda bulunmak oldu.

Rektörlük makamını 23 Nisan dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy'dan devralan Şehit Fikret Yükseler Ortaokulu öğrencisi Halil Güre, BTÜ'nün rektörlük koltuğuna oturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küçük rektör, Rektör Ersoy'dan üniversite hakkında bilgi aldıktan sonra, hazırladığı soruları sordu. Rektör Ersoy, öğrencinin sorduğu 'başarıya giden yol nasıl olmalı?' sorusuna, "Mutlaka çok çalışmakla; ama sadece teorik bilgi ile değil sosyal ve sportif faaliyetleri de ekleyerek çalışmakla başarılı olunur" dedi.

Soru-cevabın ardından yine 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi rektörlük makamına oturan Anadolu Ortaokulu öğrencisi Fatma Erdemli, BTÜ'nün temsili rektörü Halil Güre'yi telefonla aradı. Güre, Erdemli'den Çukurova Üniversitesi'nin bahar şenliklerinin, Adana'nın tanıtıcı simgelerinin yer aldığı Seyhan ilçesinde yapılması için girişimlerde bulunmasını istedi. Güre, daha sonra Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ü de arayarak, aynı dileğini iletti. Başkan Öztürk, konuyu değerlendireceğini ve oluşturulacak bir komisyon ile bu çalışmaların oluşturabileceğini belirtti.

Rektör Ersoy, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, böyle bir çocuk bayramının sadece Türkiye'de olduğunu hatırlatarak, "Çocuklarımız bizim geleceğimizin ve ülkemizin yapı taşları. Bize böyle bir bayramı bahşeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Rektör Ersoy, günün anısına temsili rektör Güre'ye dizüstü bilgisayar hediye etti. Devir teslim törenine Güre'nin ailesi de katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Ersoy Makamını Öğrenciye Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement