Polisten Öğrencilere Güvenli İnternet Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Polisten Öğrencilere Güvenli İnternet Eğitimi

Polisten Öğrencilere Güvenli İnternet Eğitimi

İzmir'de, Emniyet Müdürlüğü 'Güvenli internet kullanımı ve bilişim suçları konusunda farkındalık yaratma projesi' kapsamında, Uzundere Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu öğrencilerine seminer verdi.

27.03.2012 20:10  Güncelleme: 22:48

İzmir'de, Emniyet Müdürlüğü 'Güvenli internet kullanımı ve bilişim suçları konusunda farkındalık yaratma projesi' kapsamında, Uzundere Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu öğrencilerine seminer verdi. Seminerlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

Hergün kullanımı daha çok yayılan ve öğrenme yaşı inen internet kullanımı konusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği de bir dizi çalışma başlattı. Milli Eğitim müdürlüğüyle ortak yapılan çalışmalarla öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlendi. Daha önce Kemalpaşa Ferzent Bülüm Lisesi, Mopak Endüstri Meslek Lisesi, Rota Kolleji, Kız Lisesi ve Namık Kemal Lisesi'nde 1035 öğrenci ile 117 veliye verilen seminerlerden birisi de Uzundere Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu öğrencilerine verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan öğretmenlerle seminer veren Polis memuru Gökay Ersel, öğrencilere internet kullanımı, bilgi paylaşımı, bilginin doğruluğunun araştırılması ve farkında olmadan karışılabilecek suçlar, internetteki tehlikeler konusunda bilgi verdi.

İnternet kullanımının günümüzde çizgi film izlemek isteyen 3 - 4 yaşındaki çocuklara kadar düştüğünü belirten Gökay Ersel, "İnternet ortamındaki her bilgi doğru değil, çocuklar özellikle öğrenme ve ödevleri için güvenilir kurumların sitelerini kaynak olarak kullanmalılar. İnternet ortamında görüşülen kişilere güvenilmemesi gerekir. Çünkü bu şekilde bir çok çocuk çeşitli yöntemlerle mağdur edildi." dedi. Ersel, "Arkadaşlarınızın şifrelerini kırarak, sitesinden arkadaşınızmış gibi sizinle konuşan kişi, özel bilgilerinize ulaşarak bunları farklı amaçlı kullanabilir. Bu nedenle özel bilgilerinizi internet ortamında kesinlikle paylaşmayın. Buna benzer durumlarda, madur edilen çok sayıda kişi var." dedi.

Seminere katılan küçük öğrencilerde, sosyal paylaşım sitelerine girebilmek için yaşlarını genellikle 20 yaşın üzerinde gösterdiklerini ve bu yaş üzerinden arkadaşlıklar kurduklarını, ayrıca vakitlerinin çoğunu da yine bilgisayar başında geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Polisten Öğrencilere Güvenli İnternet Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement