Plansız Avm'lere Karşı Ortak Tavır - Son Dakika
Yerel

Plansız Avm'lere Karşı Ortak Tavır

Plansız Avm\'lere Karşı Ortak Tavır

Konuksever Mahallesi'ndeki AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile onay verilmesinin ardından, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yönetimleri ATSO'da bir araya...

16.11.2013 17:28

Konuksever Mahallesi'ndeki AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile onay verilmesinin ardından, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yönetimleri ATSO'da bir araya geldi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'un başkanlığında gerçekleşen toplantıda, plan tadilatları ile kent merkezine yapılacak AVM yatırımlarına karşı daha güçlü bir tavır alınması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, AVM'lere karşı olmadıklarını belirterek, "Biz AVM'lere karşı değiliz. İmar planları tadilatlarıyla kent dokusuna zarar verecek, çarpık ticari yapılaşmaya ve çarpık kentleşmeye karşıyız. İmar planı tadilatları ile konut alanları ticari alanlara dönüştürülüyor. Zaten gerçek anlamı ile bir kent planımız yok, mevcut olan imar planları da tadilatlarla plansızlık yaratıyor. Doğru planlamaya karşı olmak söz konusu değil. AVM'lerin hiçbirinin önceden planlarda yeri yoktu. Hepsi plan tadilatları ile ortaya çıkıyor. Kentin ticari yapısını, trafiğini, estetiğini perişan eden planlara karşıyız" dedi.

Antalya'da bulvar ve cadde alışverişinin yok edildiğini ifade eden Budak şöyle konuştu:

"Kent merkezinde marka mağazalar kalmadı. Kentin toparlanmasını istemek hakkımız. Yurtdışı örneklerini hepimiz biliyoruz. AVM'de var, cadde alışverişi de var. Konut alanları planlanırken yollar da planlanıyor. Daha sonra bu alan plan tadilatları ile ticari alana dönüşünce yollar yetmiyor, ulaşım sıkıntısı yaşanıyor, çevre tahrip oluyor, esnaf yok oluyor."

YAPMAMIZ GEREKEN BELLİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok da konuşmasında AVM'lere karşı olmadıklarını, plansız ticaret alanları yaratılmasına karşı olduklarını söyledi. Sevimçok,"Hepimizin fikri bir. Genelde sorun sıkıntı aynı. Yapmamız gereken belli. Bu kente 12 milyon turist geliyor. Maalesef 1-2 milyonunu çarşıya getiremiyoruz. Şehri yönetenlerin bu sorunu eğilmesi gerekiyor. Burnumuzun dibinde 80 bin yatak var. 80 bin turist orada kalıyor ama şehir merkezine inmiyor. Eskiden çarşı hareketliydi. Şimdi Antalya'nın nüfusu 1 milyonu geçti ancak hareket yok. Kazım Özalp Caddesi'nde akşam 21.00'den sonra insan yok. Kenti yönetenler enerjilerini, projelerini bu sıkıntılara yöneltmeli" dedi.

VETO İSTEDİLER

Toplantıya katılan ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve AESOB'a bağlı oda başkanları konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar. Belediye Başkanının, söz konusu kararı yeniden görüşülmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iade etmesi gereği dile getirildi. Önümüzdeki pazartesi günü, Antalya'daki meslek odalarının katılımıyla yapılacak geniş çaplı toplantının ardından kamuoyuna bir deklarasyon yayınlanacağı bildirildi.

Toplantıya ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, AESOB Başkan Vekili Adlıhan Dere, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç, Erol Erkan, Ali Bahar, Ayhan Kızılsavaş, Antalya Madeni Eşya Sanayi Esnaf Oda Başkanı Mehmet Ali Gülaçtı, Antalya Şans Oyunları Odası Başkanı Yalçın Sayar, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Selahattin Çetin, Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Süt ve Yoğurtçular Odası Başkanı Bahattin Ekir, Antalya Servis Araçları Odası Başkanı Adil Demir, Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Otelciler,Pansiyoncular,Reklamcılar,Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu, Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Dursun Dalma, Konfeksiyoncular ve Butikçiler Odası Başkanı Yusuf Kurul, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Metin İnal, Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kardiyon, Börekçiler,Yufkacılar,Kafe,Barlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Yüksel Çaylak, Fırıncılar Odası Başkanı K. Musa Buhurcu, Kahveciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kimyalar katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Plansız Avm'lere Karşı Ortak Tavır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement